joi, 16 octombrie 2008

Zapping-ul pacatos

Cand esti racit si n-ai cum sa iesi din casa esti condamnat la tacere. Casa e goala, nu prea poti vorbi, tusesti, transpiri rece si stai mai mult pe langa pat. Asta daca n-ai stare sa lancezesti. Creierul nu functioneaza mai mult de 2%, nu prea te ajuta sa citesti, starea de somn greu te bantuie, dar nu poti sa dormi si fac greseala sa dai drumul la televizor. Aici incepe cosmarul unui om boland. Zappezi intr-o doara dar nu retii nimic din ce vezi. Poate pentru ca nu ai energie sau poate pentru ca n-ai material. Ma voi opri la a doua varianta pentru ca am avut nesansa sa ma holbez la tv timp de o zi intreaga si sa mi se faca scarba de media. Pardon, de TV-ul romanesc. Stiam ca exista "vedete" care sunt mai mult sau mai putin proslavite, stiam ca fiecare televiziune are o "lista alba" care contine personaje care apar cel putin o data pe saptamana in grila lor de programe. Stiam ce fel de "show-uri" sub mediocritate se deruleaza sub ochii nostri, stiam ce fel de stiri fac rating. Dar nu stiam cat e de plictisitor sa nu ai la ce sa te uiti la TV, o zi intreaga. Personaje cretine, cu fitze, cu bani, "vedete" ridicate la rangul de sfinti, moderatori fara imaginatie si emisiuni fara substanta. Evident, ma refer aici la peisajul TV romanesc, nicidecum la posturile franceze sau cele englezesti. Pana si show-urile italiene sunt multtt mai interesante decat astea ale noastre, desi nu prea inteleg limba. Stirile se repeta din jumate in jumate de ora, cu aceleasi informatii, sub aceleasi forme si deloc interesante. Mi s-a facut sila. Asa ca am hotarat sa fac o dezintoxicare de televizor. Nu ma lasa inima sa-l scot de tot din casa dar mi-am propus sa o las mai moale. Sa vad cum o sa rezist fara toate scandalurile media, fara politica, fara emisiuni cu cretini. Slava Domnului ca nu avem copil in casa care sa fie lasat in fata tv-ului in timpul zilei dar din pacate stiu cazuri cu parinti care-si asa plozii sa "atarne" la tv in timp ce ei isi vad de-ale casei.

5 comentarii:

Anonim spunea...

2 in 1 comment: Subscriu, perioada in care am stat la camin in timpul studentiei a fost super relaxanta, iar acum nu mai am instinctul si obisnuinta de a deschide tv... si e foarte bine asa. Nu pierdem nimic fara tv din Ro.
felicitari pentru Dedi si tie, pentru ca ai crezut in el!

Cristi spunea...

maine sunt plecat....asa ca iti zic de azi : L.M.A !

http://www.youtube.com/watch?v=0xm84Zbm58c

Delia spunea...

multumescccc:). sa traim cu totii sanatosi, mai ales:).

Delia spunea...

@oana: timp de 4 ani nu m-am uitat nici eu la Tv, in timpul facultei, si nu m-am simtit o clipa exclusa din viata sociala. ascultam radio si stiam de toate:)....ah, ba nu, mint, ma uitam la tv doar la cateva emisiuni care trebuiau comentate in seminarul de Jurnalism TV:) dar nu se pune!

Anonim spunea...

Televizorul este clar o pierdere de vreme, chiar si partea informationala pentru ca stirile sunt de multe ori modificate sau "pe directie" in functie de interes sau de audienta. Iti spun si eu "La multi ani!" si sa fiti fericiti...