miercuri, 1 octombrie 2008

(RU)Redactarea unui CV

Sper sa nu fiu redundanta si revin cu cateva detalii tehnice despre ce sa nu scrii intr-un CV. Stiu ca nu e cazul cititorilor si prietenilor acestui blog insa mirarea nu-mi da pace. Repet: un CV este suma simpla si coerenta a experientelor profesionale, a calitatilor care te recomanda pentru un anumit loc de munca si oglinda TA. Cu cat e mai concis si logic, cu atat te vei face inteles mai bine.

Reguli tehnice ASA NU

Adresa: vn, focsani, bd unirii, nr...., bl....,sc....,bucuresti (ilogic, nu ma intereseaza daca te-ai nascut la tara dar stai la capitala, scrie doar domiciulul actual, chiar daca stai in gazda si n-ai viza de flotant; trebuie sa vad ca esti in oras si ca poti veni si maine la interviu)

obiectiv: Salariu: 300,00 EURO / luna (mai bine nu treci asa ceva pe CV, s-ar putea sa fie in dezavantajul tau; fara detalii financiare in CV)

Beneficii: cazare,computer (NICIODATA, un angajator nu-ti va oferi cazare decat in cazul in care trag de tine sa te aduca dintr-o tara in alta; cat despre computer....probabil ca vei primi dar e jenant sa treci asa ceva intr-un CV)

Studii:Liceul de Constructii,UTCB-Instalatii an 1 (delimiteaza nivelele de studii si ajuta-ne sa intelegem mai bine ce liceu ai terminat si ce facultate faci)

Cursuri, certificari & premii
Cursuri Operator pe Calculator(nota 10),de 2 ori olimpic national,disciplina constructii si instalatii locul 4
(celor care ne innebunesc cu premiile la olimpiadele judetene sau chiar faza pe scoala, le transmit sa nu se mai oboseasca sa le treaca in CV pentru ca nu e relevant; intr-un interviu nu dam admitere la o materie la care ai fost premiat cu coronita)

6 comentarii:

Anonim spunea...

Util post. Ai perfecta dreptate. Cred ca in toate CV-urile mele on-line am trecuta adresa de BV. Ma consolam totusi ca este trecut faptul ca lucrez in Bucuresti insa ce angajator mai ajunge la asta...

Anonim spunea...

Te citesc de ceva timp. te-am descoperit la badici :) imi place cum si despre ce scrii, avand in vedere ca lucrez in domeniu...am putea scrie un roman... cu raspunsuri, perle si gafe... asta e partea amuzanta sau frustranta, cum ar putea-o considera unii. Pe tine te amuza?

Anonim spunea...

si eu te citesc de ceva timp:) sper sa nu te superi, dar erai mult-muuult mai haioasa cand te-am descoperit eu si mi-e ciuda cumva ca imi placi mai putin din cauza acestui "dat din casa" in materie de CV-uri. ok, unele sunt cel putin penibile, ne-ai tot povestit despre tot felul de "nefericiti", dar...are you done yet?:)zau ca nu o zic cu rautate

Delia spunea...

draga oana, ma bucur ca nu-s singura care se isterizeaza, mai rade, mai plange si tot asa cand are interviuri, CV-uri...dar sincer ma gandesc sa schimb cumva macazul. pe de alta parte, despre ce as mai scrie pe blog?;)) tu unde si ce lucrezi?
@raluca: primim si criticile, nu-i bai, probabil ca se cam simte in ultimul timp disperarea si amaraciunea. promit ca imi schimb job-ul si revin la vechile-mi moravuri. va mai astept!

Anonim spunea...

lucrez intr-o companie de recrutare/outsourcing/ leasing de personal... cum vrei tu, ca au deja atatea denumiri. da inainte lucram intr-un departament de HR intr-o companie de IT... de ce vrei sa-ti schimbi jobul? eu cred ca are si avantajele lui un astfel de job. Macar nu te plictisesti!!! permite-mi sa te tutuiesc si sa te imbratisez calduros, desi nu te cunosc. frumos postul despre Iasi :)

delia spunea...

tutuiti, tutuiti, simt ca suntem din generatia opzecista deci ce nu trece peste 90, merge:)).deci suntem chiar colege de domeniul, asta chiar e misto:! si eu fac de toate, mai ales leasing de personal, dar nu asta ma termina de nervi, ci candidatii mediocri.avantaje sunt multe insa recunosc ca mai sunt si momente de plictis. noroc ca mai vreo 2 bloguri si blogosfera e mareeee. scrie-mi pe mail poate facem schimb de retete de recrutare. ce zici?dobreja82atgmailpunctcom:))).