joi, 17 iulie 2008

Serbetul fata in fata cu reactiunea

Cati dintre noi am mancat serbet in ultimul timp? Cui ii place? Se mai gaseste in comert, asa cum se intampla odata? De lamaie, de mure, de visine, de capsune, din ala colorat si dulce si mancat si alaturat de un pahar de apa rece. MMMMM.....dar cati dintre noi stiu sa-l prepare in casa si cine mai are curajul sa-l faca, pe caldurile astea? NOI, adica o mana de oameni de la cursul lui Petre Guran. Ne-am adunat in curtea interioara a casei de la 1800 si ceva si ne-am intors intr-un timp mai calm si cu miros de serbet de zmeura facut in casa. Sa faci serbet e o arta pentru ca-ti trebuie rabdare, precizie pentru a respectat reteta dar si delicatete in invartitul facatletului de 11 ori in acelasi sens. Si stropul de lamaie isi are rostul pentru ca nu-i nici mult nici putin incat sa taie compozitia iar tifonul va sta de la inceput piatra de temelie a strecurarii zmeurei.
Una peste alta ne-am distrat si iata ce a iesit:
pregateala




5 comentarii:

Cristi spunea...

iami!!!....de menta ati facut?

Delia spunea...

nu, din pacate. suntem abia la inceput, dar poate ne specializam si-n serbet de menta:)!

Mikidos spunea...

excelent!!! vrem, vrem!

delia spunea...

facem, da tre sa participi si tu, prea te-ai honarit in ultima vreme:)!

Mikidos spunea...

particip! daca-i ordin, cu placere:))