miercuri, 30 iulie 2008

Prima zi de Florenta

Pe modelul clasic, fa ce stii mai bine, am zis sa exemplificam cate putin din vacanta noastra in Toscana, Dedi cu puozele si io cu povestile. Si pentru ca dimineata a postat deja cu un soi de uimire si zapaceala drumului, l-am scos din casa la un tur de oras.
Desi este a patra oara cand bat stradelele, tot ma minunez de cat de cosmopolit este orasu culturii renascentiste. N-am sa fac saga familei Medicis, n-am sa scriu despre muzee, monumente, parcuri, piatete sau saldi (reduceri), nici n-as avea timp si nici documnetatie serioasa. Vreau doar sa simt orasul. E clar cosmopolit in ce mai greu sens, langa casele si palatele de la 1500 troneaza foarte decent mari branduri de lux, gelaterii, cafeterii, pizzerii, terase cochete. Orasul lui David geme de viata -turisti de toate culorile, vanzatori veseli, oameni de-ai locului foarte prietenosi si vorbitori de engeza......yeiii. Daca ajungi in Piata Domului te-ai scos. Esti in inima orasului si de aici nu te poti rataci..desi este mereu plin ochi, mai ceva ca New York-ul sau Paris. Ia-ti o gelatto si mergi hai hui pe cele mai stramte stradute, aici sunt cele mai frumoase surprize pentru sufletul si ochiul de fotograf. Iata si de ce:
Dupa, e musai sa-l vezi pe Davide al lui Michelangelo, varianta originala impresionanta este la Galeria Arteor Frumoase iar copia in piata Signoria. Oricum, el este simbolul locului.
Diseara alte simboluri, alte plimbari, alte poze.

Niciun comentariu: