marți, 16 septembrie 2008

(RU) Problema de etica profesionala

Dupa ultimele 2 posturi de astazi, in care am publicat extrase textuale si vizuale din diferite CV-uri, mi s-a atras atentia ca nu e profesional ceea ce fac. Mai mult, informatiile sunt confidentiale si merit sa fiu spanzurata pentru asta. Intrebare: e corect sa public informatii de acest gen sau ar fi cazul sa ma abtin?

Pozitia mea este ca prezint un adevar, trist adevar despre oferta de pe piata muncii care duce la conturarea unei imagini deloc imbucuratoare pentru angajatori dar si pentru viitorii posibili colegi ai lor.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Chestiunile de etica sunt de regula un subiect sensibil.

Pe de o parte e de laudat initiativa de a prezenta adevaruri dureroase de pe piata muncii, in ideea ca unii-altii iau aminte si incet-incet schimbam ceva. Pe de alta parte, informatiile pe care le primesti in calitate de "recrutor de resursa umana" sunt intr-adevar confidentiale.

Dilematic. Dar acceptabil - zic eu - atat timp cat nu dai nume, date concrete, poze (hm...) sau detalii semnificative care ar duce la deconspirarea identitatii impricinatilor. Si cu ocazia asta poate afla si unii cum se vede un CV de pe partea cealalta a baricadei si-l citesc de doua ori inainte sa-l trimita.

TreiBadica spunea...

nu te lasa! ce etica? dupa cazul emporio care se vede de dupa ochelarii aia haiosi cum se duce la banca intr-un m.... eu zic ca merita. doar nu ne lasa sa ne dam seama cine sunt. unii dintre cei multi ... e suficient.

delia spunea...

pt pufi (am recunoscut peroratia:)ai drepatte si nu prea. m-am zvracolit aseara si am zis ca e ok, nu neaparat corect, sa dam opiniei publice si informatii din acestea din interior. cine stie, poate s-o trezi unul cu chef civic si pune de-o fundatie in educarea celor care aplica pentru un job.
@badici: s-ar putea ca datorita ochelarilor, masinii si atitudinii " ma doare-n..." sa fie si mai apreciat. cine stie peste ce HR manager mai da pe la banci?! bine ca merg cu metroul ca m-as enerva grozav dc as vedea in trafic pitiponci din astia.

Anonim spunea...

Ideea cu fundatia n-ar fi rea. Ceva voluntari?

Anonim spunea...

Nu cred ca este o chestiune de etica ci mai degraba de haz. Oamenii astia sunt ori imbecili ori dezinteresati asa ca "reclama" facuta de tine nu poate sa-i afecteze mai mult decat cea facuta de ei insusi. Si apoi nu vreau sa dau rasul pe care il am citind aceste bazaconii pentru niste chestii moraliste.

Delia spunea...

macar distrez Pipera. si asa-i bun.

Anonim spunea...

cred ca s-ar pune probleme de etica atunci cand ai divulga nume. si eu fac ce faci tu pe blog si deocamdata nu m-a atentionat nimeni ca nu e "profi" (cat urasc exprimarea asta)...:)

ps:incantata sa te cunosc :)

Anonim spunea...

cred ca s-ar pune probleme de etica atunci cand ai divulga nume. si eu fac ce faci tu pe blog si deocamdata nu m-a atentionat nimeni ca nu e "profi" (cat urasc exprimarea asta)...:)

ps:incantata sa te cunosc :)

delia spunea...

mersi de incurajare si te mai poftesc pe la mine. care e blogul tau?

Anonim spunea...

nu e chiar al meu...
e al companiei :)
http://www.itex.ro/blog/

cu cel mai mare drag mai vin :)