miercuri, 3 septembrie 2008

Cat pe ce sa fiu recrutata la metrou

Dimineata mi-am inceput-o mai calm decat de obicei, am scris indexul la apometre, m-am imbracat ceva mai fluid decat de obicei (pantaloni de in si o rochie deasura, evident in combinatia verde si maro), m-am machiat rapid, am pus cartea in geanta si vreo 2 struguri si-am pornit-o spre metrou. Ideea era sa-l prind pe ala de 8 si 5 ca sa ajung la Unirii 1 la si 20, sa am timp sa scotocesc in gunoaie ca sa recuperez un Compact si apoi sa astept metroul de si 25 la Unirii 2, cu coborare la Universitate. Totul a mers asa cum am planuit, pana sa ies spre pasajul silei, asa cum numesc eu Unirii 1 cu Unirii 2. Cand cineva, un domn, ma bate pe umar, asa barbateste.
Scuze, imi zice, pot sa te opresc un minut?
Sigur ca da (in mod normal as fi arborat mimica aia aroganta, ca sa scap mai repede dar cum am zis, azi sunt destul de zen).
Eu lucrez in Resurse Umane si am vazut ca citeati o carte in limba araba.
Ah.... (ma abtin sa-si zic ca si eu sunt o surata de-a lui, disperata sa recrutez oriunde) doar titlul are caractere arabe, nu este in limba araba.
Cat de bine stiti limba araba? Ca am un job pentru dvs....
Nu stiu deloc dar va pot recomanda cartea, este un delicios eseu de antropologie.....si pana sa termin deja plecase. Nu-l mai interesam, nu mai eram profilul pe care-l cauta desi in aparenta aduceam asa un pic cu un pui de arab.
Eram si amuzata si contrariata. Adica cum? S-a ajuns chiar pana la a recruta chiar si un subteran???? Urmeaza piata, supermarketul, parcurile si salile de cinema.
Mi-am revenit rapid cand am citit in Compact ca iar am fost publicati. Metroul Greu , blogul cuplului care incepe cu litera D, face ravagii din nou in presa, prilej pentru care vom sarbatori diseara cu o tura de rufe colorate la spalat si niste vase spalate.

p.s Nu uitati sa ne cititi si sa ne recomandati, speram sa urmeze cateva evenimente culturale foarte frumoase in curand, impreuna cu cei de la Metro Art.

2 comentarii:

Dedi spunea...

geniaal!!! hahaha

oricum, si eu cand am citi titlul cartii am crezut ca ai luat-o razna.

Delia spunea...

off..ce sa stie inginerul despre antropologie, moda, cultura, paris si teheran??