duminică, 3 august 2008

Pe langa Florenta, pachetul bonus: zile nr.3, 4 si un pic de 5:)






Dupa 2 zile plecati din Florenta, revenim cu vederile de la malul marii Ligurice. Dedi cu pozele si eu cu cateva impresii.
Vineri dimineata ne-am trezit cu marea-n cap si-am pornit-o catre autobuzul care ne-a lasat fix in statiunea mareo-balneo-montano, Lido di Camaiore. In prima faza m-am imaginat intr-un Eforie Nord mai stylish, curatel si foarte cochet, dar doar din cauza turistilor sexogenari sau familisti. Fix ca la Eforie. Dupa cateva ore, dupa ce am dat o raita prin statiune am hotarat ca seamana cu Cote d'Azur, desi habar n-avem cum sunt locurile pe acolo, dar preturile, accesul destul de piperat pe plajele private, serviciile, lumea, toate adunate ne-au format o imagine exclusivista.
Frumos la ei la mare, nisip fin, mare f sarata si deloc adanca, curata, calda (uneori cam ciorbica), curatenie si costume de baie foarte faine. Colegi de sezlong italieni vorbitori de o engleza buna, uneori mai buna decat a noastra, cazare la o pensiune micuta dar foarte cocheta si primitoare.
Si pentru ca am vrut sa ne integram perfect in peisaj am adoptat si noi bunele obiceiuri: dormit bine si mereu la pranz, mancat a l'italiano, platit la fel, plaimbarica dupa masa, plimbarica la apus, pe ponton, vorbit intr-o italiana stricata care a dat in cele din urma in romana. Asta pentru ca printre bogatani am gasit si romance care lucrau in pensiunea in care ne-am cazat, adica si pentru noi, ceea ce nu ne-a dat o stare de foarte bine.Am gasit la un restaurant foarte misto o alta domnisoara romanca simpatica care ne-a facut viata un pic mai usoara pe timpul mesei.
All in all, am stat 2 zile la marea lor frumoasa, am facut un dolce far niente ff tare, cu siguranta am pus vreo 2 kile de la paste si pizza ceea ce inseamna ca pentru urmatoarele 3 zile tre sa avem grija. Urmeaza maine Verona si poate Venetia. Mai multe poze gasiti la artist pe blog.

2 comentarii:

Cristina spunea...

fantastica lumina...fantastici de frumosi si voi! pup!

Delia spunea...

multumimmmmm...bine ca nu se vede ca suntem rupti de somn de la raul de caldura.