luni, 11 august 2008

Mic tratat despre vacanta in Italia


Din nou in campul muncii, se pare ca mai plina de energie decat m-as fi asteptat (ff ciudat in ciuda insomniei care dureaza deja de 10 zile), ma gandesc la concediul care a trecut. De fapt la locurile pe care le-am vazut si despre care as putea scrie o mie de vorbe. Ma rezum doar la concluzii pentru ca sunt si ele cu zecile.
Am revenit in Florenta pentru a 4-a oara si in Verona pentru a doua sedinta de vizitat. Acum stiu ca-mi place mai mult Verona, desi istoria si arta se ingramadeste mai mult cantitativ si calitativ la Firenze.

Verona este un oras mic si fara prea mult marketing turistic, insa putin este foarte misto exploatat pentru ca ne raman noua stradutele cochete si discrete, cu puturi celebre in care se mai arunca cate un amorezat nebun. Verona are si castel, si poduri, si apa curgatoare, ii are si pe Romeo si Julieta, care de fapt n-au existat, dar de pe urma carora scot macaronarii astia mii de euro zilnic. Verona e un oras in care ai putea trai f decent si cosmopolit. La Verona sunt concerte tari in fiecare luna (tocmai ratasem REM si urma Madonna).

Florenta este o poveste, si asa cum zice mama mea, iti trebuie o luna s-o descoperi cat de cat. Mi-a placut si m-au incantat, in ordinea urmatoare:

- transportul in comun precis ca ceasul

- civilizatia si bunul simt din magazine, strazi, parcuri, muzee

- curatenia, in ciuda miilor de turisti

- Davide, oh, Davide

- pietele

- noaptea in parcuri (ma rog, seara)

- supermarket-urile aerisite si goale (puteai sa te dai cu rolele)

- barbatii pusi la punct

- femeile in varsta, cochete si de fapt fara varsta

- blocurile, aleile, chiar si ghenele de gunoi


Nu mi-a placut: CALDURA UMEDA !

Italia cu muntii si marile ei merita vazuta si adumecata pe rasuflate, toamna sau primavara, cand aerul e respirabil si nu asudati ca anumite animale. Comparatie intre Romania si Italia (ca tot suntem frati)? Nu exista, la niciun capitol. Poate doar firicelul de sange latin la care facem apel cu atata mandrie.

Niciun comentariu: