marți, 4 martie 2008

Ziua barbatilor este a noastra

Zilele acestea am intrat in astenia de primavara, mi-am lasat si blogul sa se lafaie in ea. Zilele acestea am primt martisoare, flori, cadouase, am dat la randu-mi, am incercat pe cat posibil sa respect traditiile de martisor, sa cumpar si sa ofer, sa dau martisoare baietilor pe 1 martie si sa imi bun si o BABA. Mi-au reusit in mare parte, insa partea cu martisoare pentru baieti e mai grea aici, in Muntenia. La Bacau, unde am crescut si invatat, traditiile sunt mai mult sau mai putin crestine, baietii, barbatii si tatii sunt privilegiati in aceasta zi. Primesc felicitari si martisoare si se bucura si ei de o zi a lor.
Din pacate, in Bucuresti, barbatii sunt uitati si obligati sa cheltuie si de 1 martie, tot in prinosul femeilor.
Am oferit 2 martisoare unor barbati speciali, care s-au simtit foarte bine si care mi-au marturist ca stiau ca traditia vine din regiunea Moldovei si ca asteptau aceasta zi. Mi-ar fi placut sa-i ofer si tatei dar distanta ne separa. Promit ca-i pastrez unul de-o parte.
Luna aceata, zice-se, este exclusiv feminina si ca femeia isi ia tributul. Eu zic ca femeile sunt mai tot anul privilegiate, cadorisite, pupate, felicitate, respectate, si propun ca luna martie sa fie luna barbatilor care-si respecta prezentele feminine din viata lor. Merita macar pentru sclipirea din ochii lor, pentru bucuria sincera pe care o afiseaza dar si pentru faptul ca unii dintre ei se straduiesc sa ne celebreze asa cum vrem.

3 comentarii:

Dedi spunea...

:)

Anonim spunea...

cam tarziu comentariul...da' io acum am citit !
si io am crescut in Moldova, nu am mai primit un martisor de cand eram copil. dar, acum cativa ani am avut o surpriza placuta, care a venit de unde ma asteptam cel mai putin. In peroada martisoarelor am primit vizita a doua prietene din Bulgaria.....si da, mi-au dat martisor ! unul simplu, o funda rosu cu alb prinsa pe un cartonas mititel.In primul moment am fost surprins,dar mi-au explicat ca la ei asta e obiceiul. Am zamabit, am multumit, am fost foarte bucuros. A fost singurul martisor primit in ultimii 20 de ani....il pastrez si acum, desi cred ca l-am primit acum vreo 5 ani !....of...nu am mai vb cu ele de mult....acum le scriu un mail sa vad ce mai fac....inca ne asteapta in vizita !

delia spunea...

mai cristi, nu stiam ca esti asa sensibil:). sorry ca nu ti-am trimis si tie un martigas, dc stiam ca esti si tu moldovan, ti-l trimiteam prin rata de pipera sau il puneam pe autocarul celor de la Vodafone:))