marți, 18 martie 2008

Traseist pe metrou (1)


Din seria "ce mai fac vecinii mei din metrou", redau crampeie din viata din subteran, dimineata si seara (dupa caz). Aseara, un domn la costum, in jur de 40 de ani, foarte sobru, scoate simandicos din plasa galbena, o cravata. Rosie. Se uita la ea, se gandeste dc mai astepta o statie. Mai are timp. La statia Eroii Revolutiei incepe chinul. Se intoarce spre usa, se priveste ca-n oglinda si, cu miscari naturale, se incapataneaza sa-si faca un nod generos la cravata-i rosie. Pret de "Constantin Brancoveanu", "Piata Sudului" si "Aparatorii patriei" se incapataneaza sa-si faca nod la cravata. Reuseste o facatura, se mai oglindeste, isi aranjeaza parul, se scobeste in dinti si sare pe peron Berceniului, fericit ca acum arata scos din cutie.


Azi dimineata, in primele 3 vagoane ale metroului de 8.05, destinatia, Universitate, se citea Libertatea, 1 bucata pe 3 capete sucite de traseist.

3 comentarii:

Dedi spunea...

buun. noi inca stam bine. in Paris o "doamna" isi taia unghiile in metrou. E adevarat era foarte civilizata pt ca nu pierdea nimic pe jos, le taia in geanta de piele.

Unknown spunea...

Din tot ce a facut individul, ma deranjeaza doar ca s-a scobit in dinti. In rest, nu vad cu ce m-ar deranja! Referitor la ce a scris Grigoroiu Eduard: intr-o toaleta din Franta, folosind pisoarul am auzit din camaruta unde se afla buda, diverse sunete care semanau izbitor de mult cu sunetul facut de o unghiera; eu ma gandesc, ala de pe wc avea oare o geanta in care sa-si taie unghiile... eu nu cred!

delia spunea...

da, nu pare neobisnuit, numai ca omul venea de la birou si era ciudat sa se faca frumos in drum spre casa. sau cine stie, poate o fi fost invers.oricum, faza cu unghiera sunetul si geanta de piele e mortala. clar bucurestiul nu e micul paris.