marți, 4 martie 2008

Cu Maia in metrou

Azi, in metrou, am stat langa doamna Maia Morgenstern. A fost f ciudat pentru ca imi venea sa-i zambesc, s-o salut, s-o trag de maneca, sa-i dau locul meu, sa fac liber...dar am amutit. Ma si uitam cu coada ochiului la ea sa- vad cum e imbracata o actrita de rangul dansei, sa-i surprind coifura dezordonata, sa vad cum e machiata, dc are riduri. Femeia e f normala, era cu rucsac in spate, a mers 2 statii, s-a comportat normal, nu asculta manele la maximum, nu a impins pe nimeni, nu a scuipat, nu a cerut vreun loc.
Dupa cateva ore ma intrebam oare ce o facea sa para normala? Premiile, rolurile, recunosterea Hollywood-ului, ceebritatea? Presupun ca in momentul in care ajungi la nivelul asta iti permiti sa-ti cumperi un vagon liber la metrou. Chapeau bas! Intalnirea cu doamna Maia a fost inca o certiudine ca oamenii speciali nu au motive sa se comporte special. Sunt simpli dar atat de frumosi. Si ca trebuie sa mai dau pe la teatru:)

6 comentarii:

Dedi spunea...

In ultima vreme ai noroc la oameni mari pe strada...saptamana asta l-ai vazut si pe bumbut la treaba.

Anonim spunea...

"recunosterea Hollywood-ului, ceebritatea? Presupun ca in momentul in care ajungi la nivelul asta iti permiti sa-ti cumperi un vagon liber la metrou"

Nu vreau sa fiu rau, insa chiar nu stiu de cata recunoastere a avut parte la Hollywood, cat despre banii necesari de a cumpara un vagon de metrou...nu mai vorbesc.Asta imi aduce aminte de toate interviurile pe care le dadeau "artistii" de genul Mihai Constantinescu, Ileana Lazariuc & co. pe la posturile radio/tv bugetare si in care faceau afirmatii de genul: "am fost in turneu in SUA si am avut un succes fulminant, neasteptat, etc"...ca de fapt sa aflam apoi de prin nu stiu ce ziar ca au concertat pt. "mica comunitate de romani", stransa la un loc in restaurantul lui nea Gica, taximetrist stabilit in SUA la inceputul anilor '80...Si ma miram eu eu de ce dupa ce ascultam interviurile astea nu-i gaseam prin Billboard chart...

P.S.: ca o nota pur personala, intotdeauna m-am gandit cum ar fii sa fie Robert de Niro in metroul new-york-ez si cum cu e cu Maia la noi.Nu stiu de ce, dar am impresia ca Robert ar fi nevoit sa traga semnalul de alarma, pe cand Maia a coborat linistita se pare...dar poate ai nostri fani sunt mai rezervati decat "incultii" aia de americani.

delia spunea...

hm..foarte pertinent comentariul tau, dar ma abtin sa-l disec pentru ca nu stiu cu cine vorbesc. e ok sa lasi comentarii si mai ales sa faci analiza pe textul altuia dar e lipsa de curaj sa nu-ti treci numele.

delia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Merci pt. aprecieri...sincer, chiar nu am incercat sa fac analiza pe text, dar am gasit consemnarea propice pt. a-mi expune unele constatari ale mele legate de ce inseamna sa fi "superstar" in Romania, si ce inseamna sa fii vedeta in Occident, si m-am gandit sa ma exprim.Eu unul recunosc ca s-au dus vremurile cand alergam dupa un autograf a lui Bittman de exemplu.Ultima oara cand la-m intalnit intr-un magazin de componente PC...nu stiu, chiar nu m-a mai interesat:)Ultima impresie care mi-a mai facut-o un "superstar" autohton era cand am intalnit-o pe Gina Pistol vanzatoare la Zara...dar atunci a fost mai mult o dilema pt. mine: sa o invit la Hilton (ca doar era deja o vedeta Playboy), sau sa o invit la KFC, ca o fata normala ce-ti vinde niste haine intr-un magazin...asa ca am sfarsit prin nu o mai deranja nici macar pe ea.

P.S. : credeam ca trebuie sa fi inregistrat ca sa-ti postezi numele, dar vad ca nu-i musai.

delia spunea...

ff misto faza cu Gina Pistol, chiar nu stiam dar din cate imi aduc aminte, tipa tot afirma ca ea nu se considera deloc vedeta si ca ea e simpla, are viata ei modesta, munceste si are si credite. cat despre doamna Maia, chiar n-0 consider "superstar", e mai mult o slabiciunea de-a mea cu actorii, teatrul, lumea in care mi-ar fi placut sa ma aflu. eu oricum respect tagma actorilor, mai presus de vedetism si celebritate.
merci mariusica fara frica:).