marți, 31 ianuarie 2012

Intrebari si retoricale

Dupa ce ti se naste primul copil, imediat esti intrebat daca il mai faci pe al doilea. Primul nostru raspuns, cam cand avea Luca 2, 3 luni, a fost ca da, dar mai vedem cand. Sigurrrr mai facem unul, cum sa ramana singur copilul pe lume?
Pe la 5 luni, cand eu eram praf cu nervii, somnul si alte cele hormonale, raspundeam in cor taios: NU, unul e de-ajuns!
Acu, dupa 9 luni, zicem ca nu stim, nu suntem siguri ca ne tin fraiele si ca vom fi odihniti pentru inca un bebelus care se trezeste de nspe ori pe noapte. Azi noapte, de ex, s-a trezit din jumate in jumate de ora. Deci, nu stim!
Nu stim daca peste cativa ani, sau mai multi, sau chiar deloc. Deci, nu ne mai intrebati:)!
Cumva, cochetam cu ideea unui al doilea copil peste vreo 6, 7, 10 ani chiar, dar numai din ratiuni egoiste care sa ne faca batranetea mai incitanta. Cui ii place o pensie plictisitoare, singura si fara probleme de scoala de rezolvat?;)
Oricum ar fi, argumentele de genul: se joaca impreuna cand sunt mici, invata sa imparta sau ca o sa fie bland cu copiii nu ma conving. Stiu doar ca fratii au relatii frumoase in majoritatea cazurilor la maturitate, prea putini in copilarie, mai ales in cazul celor cu diferenta mare intre ei. Eu zic ca e o loterie, in orice caz, deci mai vedem!

2 comentarii:

Cristiana spunea...

pe mine m-a convins diferenta de varsta: intre mine si fratele meu sunt 8 ani si nu am avut si in continuare nu avem nimic in comun si nicio o relatie stransa; intre sotul meu si fratele lui sunt 1 an si 4 luni si au o relatie foarte misto, si chiar daca sunt firi diferite, se vad cel putin o data pe saptamana si se simt foarte bine unul in compania celuilalt
copiii nostri vor avea 1 an si 2 luni intre ei (alex e de varsta lui Luca, iar bebe 2 se va naste in iunie), asa ca peste cativa ani, daca vei mai avea blogul, iti voi putea spune mai multe despre relatia dintre ei :)
cheers

O femeie spunea...

dilema multor persoane.
Sunt f. multi parametri in viata.
1. situatia financiara
2. situatia profesionala
3. puterea ta psihica
4. sanatatea


Si eu sunt pro diferentei f. mici intre frati. DIn pacate, am ratat situatia asta din succesiunea punctelor enuntate.
Dar acolo unde sunt probleme intre ei, e numai vina parintilor. PUNCT. Nu poti sa ii inveti sa se iubeasca, dar poti sa nu ii inveti sa se urasca si sa se invidieze...