vineri, 27 august 2010

Partile frumoase ale sarcinii

Tot recitindu-ma si pe baza feedback-urilor celor care inca ma mai citesc, imi dau seama ca risc sa pic intr-o stare de deprimare daca ma mai plang mult de starile contradictorii ale sarcinii. De fapt nu e chiar asa de rau, ma bate si sotul pe umar. E drept ca nicio zi nu seamana cu alta si ca am zile in care nu m-as da jos din pat nici pt potul cel mare de la Loto. Dar in acelasi timp e si frumos. Sunt multe stari si momente dragi pe care nu vreau sa le ingrop in zilele de greata, voma si nemancat.
Ce e frumos e ca un copil vine cu planuri mari de viata. Trebuie sa ne mutam, trebuie sa ne reorganizam, trebuie sa citim mai mult, luam lectii de terapie de la ceilalti parinti, totul graviteaza in jurul copilului nenascut.
Nu stiu daca exagerez, dar orice discutie de viitor apropiat sau nu, il include si pe asta micu din burtica. Ma rog, asta mica:)! Deja ne gandim la concediul de anul viitor cand vom merge la ai mei si vom sta cateva saptamani la marea cea italiana. Deja ne planificam week-enduri familiste cu prietenii dragi care ne invata secrete de bebelusie. Ba chiar ne gandim si la un al doilea copil, peste cativa ani.
Dar ce e si mai frumos e numai al meu; seara, inainte de culcare adorm mereu cu fatuca copilului in minte, ba il vad abia nascut, ba il vad mai maricel, ba il vad intre noi, ba balai ca Dedi, ba ochios ca mine si sormea. E asa un mix fain pe care il construiesc in fiecare seara.
Inca nu stim ce va fi, dar eu o tot dau incolo si incoace ca e fetita. Daca cumva iese baiat, promit sa nu ma razbun pe el si sa-l impopotonez cu lucrusoare de fetita, ci sa il iubesc si mai si. Mizez totusi pe faptul ca va fi fetita, ca sa aiba si tactsu un obiect al adoratiei, mai puternic decat fotografie, muzica ori Dihamul:)!

4 comentarii:

ionuca spunea...

Pe mine mă fascinează să citesc despre facinația ta pentru un copil nenăscut :) Și mi se pare minunat că poți să pui pe altcineva pe primul loc :)

Unknown spunea...

Dihamul rules! :D

bp spunea...

asa, asa. proiecteaza: e bine, balaie ca dedi si ochioasa ca cele 2 obreja :)
eu mi-am imaginat mereu un brunet/bruneta cu tenul lui tac'su si uite! ma rog, mai erau si niste ochi verzi in vis, doar daca ar fi fost fata. dar cum a fost baiat, am zis ca-i perfect asa, ar fi fost mult prea gay pe urma :))

doamna trei spunea...

eu am visat ca o sa ma marit la 14 ani cu un cascador mai in varsta. a trebuit sa astept peste 10 ani (nu spun cati peste) ca sa gasesc un apvist cumsecade ca sotul meu cu care sa intemeiez o familie. lasa fata, toate trec, si tot singuri ramanem la batranete. asta daca n-ai fetita ... fetitele se intorc intotdeauna la parintii lor sa-i ajute. chiar asa. doamne ajuta!