marți, 16 decembrie 2008

Nu va suparati, traiti in pacat?

Un nor negru ameninta linistea sarbatorilor de iarna. A celor religioase, zic. Acum cateva zile am fost luata pe sus, de la 2000 km, de mama pentru ca traim in pacat. Si ca nu-i bine pentru cuplul nostru. Si ce tre sa facem, ii raspund hahaita? Sa mergeti la preotul vostru sa va sfatuiasca, zice ea draguta! Hopa! Care preot? Care al nostru? Si ce sa ne zica? Ne da scutire pentru o viata absolvita de pacate? Ne dojeneste? Ne pune sa juram drept ca nu mai facem? Dupa o scurta discutie la sanul cuplului am decis ca preotul nostru va fi preotul care ne va cununa. Dar pana acolo e cale lunga. Ce o sa se intample cu noi doi, cu pacatul, cu traitul fara cununii, mai ales pe timp de criza?
Asa ca vin si intreb, inainte de a ne strica pomana porcului de peste cateva zile, cati dintre voi traiti in pacat? Si daca sunteti cativa, va simtiti cu musca pe caciula? Preotul vostru stie? Si ce v-a sfatuit? Un cuplu pacatos trebuie sa aiba un preot?

19 comentarii:

Cristi spunea...

a vb cu mama ???
Adam si Eva or fi fost cununcati la biserica ?.....iar daca, totusi, te simti cu musca pe caciula....poti sa tii post si sa te duci sa te impartasesti......iar pt suma corecta, ti-se iarta pacatele din ultimul an :)
tii doar tu post? sau si Dedi? :)

delia spunea...

niciunul nu tine inca, ne mai gandim sapt asta:). dar voi? va simtiti pacatosi?

Anonim spunea...

no, just lucky :)

Cristi spunea...

aaa....de ce ? :)
raspuns la obiect: NU !

Anonim spunea...

da. si bunica mea a montat-o pe mama sa ne convinga sa mergem la preot sa ne citeasca jumatate de cununie... dar am luat-o c binisorul si am demontat-o. oricum ma stie de anarhist care nu-si face cruce nici la inmormantari, m-am certat de fata cu tot familionul cu vreo 3 preoti care ma obligau sa pup o icoana balita de toata lumea... si tot asa. pana la urma s-au invatat, si vorbesc singuri ca sa se stie cu inima impacata. iar ultima pacatuiala a fost cea din seara asta cand nu am deschis preotului "cu craciunul" - asa e in anii cu criza - vin preotii cu craciunul chiar si in Bucuresti...

s-auzim de bine.

Anonim spunea...

Daca suntem casatoriti dar nu si religios...suntem pacatosi?
Sa va spun o poveste cu un preot: eram intr-o duminica intr-o biserica din Bucuresti si intra o batranica cu nepotul pe care il adusese sa se spovedeasca.
Preotul ii spune ca nu se poate deoarece nu a tinut post si ii sfatuieste amabil sa revina dupa ce tine post, dar nu saptamana viitoare pentru ca atunci slujeste celalat preot care nu e bun!
Asa ca daca aveti de gand sa va alegeti un preot sa nu uitati sa-l intrebati care e mai bun:el sau colegul:))))

Anonim spunea...

Daca suntem casatoriti, dar nu si religios...traim in pacat?

delia spunea...

@gabi: hahhaah, scuze, dar nu m-am putut abtine din ras, e hilara situatia. am patit-o si eu in copilarie, mi se pare deja ceva normal. si da, cred ca si voi sunteti pacatosi, ca nu aveti cununii. asa ca intrati cu noi in calup, imi pare rau.
@dorin: te stiam io reactionar, dar nici chair asa, sa nu primesti popa cu ajunul?? oleaca de aghiazma nu strica, acu pe bune.

Mikidos spunea...

iubitilor, pacat e sa iti bati joc de tine si sa legi viata de cineva in fatza lui Doamne-Doamne aiurea. Voi va iubiti, nu e pacat, stai calma. musca de pe caciula e de fapt un accesoriu, nu o baga in seama. Sunt pacate mai mare decat sa concubinezi. Deci go on. Un preot o sa ai fix cum zisesi, la cununie. Atat!

delia spunea...

uite inca o fumeie disteapta:).bun asa, continuam.

Anonim spunea...

Apropo de situatii hilare, sa va mai povestesc ceva. De doi ani eu si sotul meu locuim in Sibiu. Normal, prietenii din Bucuresti ne viziteaza. Intr-una din vizite i-am dus la Catedrala Ortodoxa. Aici ne-am apropiat de boxele fixate pe peretii catedralei (nu stiu ce e cu moda asta la ortodocsi de a scoate boxele afara, sa le dea la maxim in timpul slujbei si sa deranjeze totul in jur) si ce credeti ca se auzea? Black metal! Pe moment am ramas inmarmuriti dar apoi ne-am pus pe un ras in hohote.
Se pare ca preotul se relaxa dupa slujba si obosit, dupa munca depusa, uitase sa opreasca boxele. Ce spuneti, tinand cont de faptul ca si io si sotul meu ascultam muzici rele, sa-l cautam sa ne cunune religios?

delia spunea...

genial!! preot metalist. da, sa va cunune el, macar o sa vorbiti in aceeasi limba si in post si in afara postului.

Anonim spunea...

am stat, am rabdat...:)
nu stiu daca ati vazut emisiunea cu o cantareata care s-a dus la biserica si s-a umplut de lacrimi de piosenie...si cand facea matanii i se vedeau chilotii, cand pupa icoana ii sareau sanii din bluzica...ce ziceti, ea mai avea pacate? sau i le iertase popa.

si ma mai intreb ceva. oare toti tinerii care se iubesc si locuiesc impreuna stau la aceeasi adresa: Str. Gomora, nr. 666, Oras Sodoma?
in cazul asta nu mai are nimeni nici o sansa de izbavire. we're all going to hell.

delia spunea...

nu stiu ce propui tu aici, dar mie imi place ideea cu preotul metalist. sau roacker. am zis:)!

delia spunea...

ramasesem datoare lui raul: tie iti convine ca mama ta citeste. ai scapat, domnul sa te aiba in paza:)).

Ana-Maria spunea...

Draga Delia,
Eu nu ma simt pacatoasa deloc, n-am nici o problema ca il iubesc liber pe Dorin (Absolutul) in fiecare zi si sincera sa fiu, cred ca nici Dumnezeu n-are o problema cu asta. Dumnezeu nu se supara, preotii pot face asta. Cred ca ideile astea legate de a trai "in pacat" sunt ale unor oameni care s-au oprit la a-l percepe pe Dumnezeu ca pe un batranel cu obiceiuri foarte omenesti (se supara, e gelos, e nemultumit...). Eu il simt altfel pe Dumnezeu - si incerc sa ma comport in acord cu esenta lui, care este, pana la urma, iubirea. Si de ce sa te simti pacatos, cand de fapt tu traiesti in iubire?
Si e tare dulce libertatea asta traita de a te manifesta si a iubi cum simti...

delia spunea...

draga ana, si eu cred la fel. de fapt eu nici nu am incredere in preoti, atata cat am in Cel de Sus. care e undeva, se uita la noi cuplurile tinere si dragute care se iubesc si ne vegheaza pana in momentul cununiei. asa ca sa ne bucuram de aceste sarbatori, sa ne iubim si sa ne traim povestile fara frici de pacate. asta ii transmit si mamei.

Anonim spunea...

trăim în păcat de 6 ani :D anul ăsta ne-am obosit să ne luăm civil, dar nu și religios. fii-mea va fi o golancă, o mincinoasă și-o depravată, că am conceput-o fără să fim căsătoriți, conform spuselor unui popă. și?
off-topic: salutări de la bacău! sper că n-am înțeles prost cum c-ai fi băcăuancă.

delia spunea...

si bacauanca, si pacatoasa:), mersi de mesaj, sarbatori fericite si voua acolo, sa va cresaca sanatos puiul, va mai citesc si eu din cand in cand:).