vineri, 9 mai 2008

Festivalul european de somn

Draga de Andra a scos saptamana trecuta, din dulapul tipicurilor femine, o mare problema care macina gandurile si nervii domnilor din viata noastra. Am atins si eu usor subiectul intr-un alt post, crezand ca voi scapa neobservata, dar azi mi-a venit sorocul. La somn ma refer.
Discutia este lunga, plictisitoare si poate cauza un discret cascat. Problema se pune in felul urmator:
de ce adorm femeile la filme? si care ar fi filmele la care le pica suav genele pe perna, scaun de cinema sau umarul partenerului scos din sarite care nu mai are cu cine comenta faza de sex.

barbatii intreaba: de ce adormiti? sunteti mai obosite, lucrati mai mult, radeti si alergati mai mult decat o facem noi in timpul zilei sau pur si simplu va plictisesc filmele pe care le alegem noi??? de ceeeee? de ce la mijlocul filmului va intoarceti pe partea cealalta, schitand un zambet fals si un sarut in graba, crezand ca vom trece si peste asta, inca o seara???!!! de ce ne mai chinuiti si propuneti sa vedem inca un alt film????

femeile raspund: asa e, suntem mai obosite si depunem mai multa energie peste zi, plus ca dupa o zi de stat la birou (si statul pe scaun ne oboseste) venim sa mai dereticam prin casa (ca deh, suntem femeile perfecte ale secolului 21), ceea ce ne oboseste si mai si. si daca propunem sa vedem un film este pentru ca simtim nevoia sa discutam dupa despre actiune, personaje, despre cat de sexi era personajul principal sau cat de blonda era aia. si da, se mai intampla sa adormim, dar o facem doar pentru ca ne simti atata de bine cu voi, incat sentimentul de siguranta ne nepadeste si ne induce o stare de somnolenta. ce poate fi mai dragut decat aceasta declaratie de dragoste?

p.s in toata istoria mea personala de adormit la filme, cea mai memorabila amintire este cand am atipit intr-o sala de cinema la "Bee movie".

16 comentarii:

Anonim spunea...

am adormit la ''arta viselor''. a fost sublim.

delia spunea...

si atunci extindem lista? deci si barbatii "adoarme" la filme.bunn, s-a notat.

delia spunea...

apropo, ascultam de vreo 2 sapt clandestino, am reusit pana la urma:))

Mikidos spunea...

da, cred ca muncim mai mult:))eu nu dorm la cinema, dar dorm acasa, cu computerul in brate si aud/visez filmul. cum se termina "galagia" ma trezesc:))

Anonim spunea...

adormitul la film...pasiunea mea!:) tine loc de povestea de seara care mi-a lipsit cand eram mica. Deh, alte vremuri!
la cinema n-am avut prilejul (prea tare sunetul), insa acasa...nu pot adormi fara sa am tv deschis..la un film, evident.
ultimul film la care am rezistat, cu stoicism, doar 5 minute si din a doua incercare 3 (tot din acelea 5) este mult iubitul serial (de unii) "Prison Break". sa-mi fie iertat, dar nici macar frumosul de actor principal (cum s-o fi numind) nu a putut sa-mi tina pleoapele deschise mai mult de 5 min...si era intr-o dupa-amiaza de weekend cand abia ma trezisem.

delia spunea...

blasfemie!!!!! rectific: prison break, desperate housewives si grey's anatomy sunt singurele filme la care nu adorm nici batuta. sunt cu ele la zi, le vad in paralel, cate 2 episoade de fiecare , cand prind, intr-o singura seara.nu are leg cu niciun personaj, e doar muierismul din mine care se trezeste si la 12 noaptea ca sa le urmareasca. ma bucut totusi ca ni se alatura una cate una in comunitatea pensionarelor de sub 30 de ani:))).

Cristina spunea...

hmmm.... sa intru in detalii? sa spun ca sunt cea mai avida consumatoare de Hallmark? ca m-am uitat la fiecare episod din the medium si ca acum a inceput un nou serial mishto 3 livre? noroc ca il dau si dupa 11 di nu ratez sesiunile de ceai cu prietenele:P

delia spunea...

ok, deci tu intri in publicul tinta hallmark! mai aduna si tu vreo 2 fete sa mai ridicati audienta ca mi se pare ca stau cam prost cu reluarile:). si ai grija la ceai, nici prea mult nu-i bun.

Anonim spunea...

noroc pentru unele ca-l dau la 11, pentru altele...tot noroc sa-i spunem. Asa mai citesc si io pentru un master sau...ascult inca o poveste de seara inaintea unui somn linistit si lung (mi-ar placea, totusi, alt gen)...

delia spunea...

oau, lady adina, tu chiar esti pusa cu burta pe carte! mai poti? lasa fato master-ul ca nu-i bun la nimic, mai ales la ore din astea tarziii. cum ar spune dedi, la terasa inainte, la invatat inapoi. strica creierul, pe cand berea, il ameteste doar.

Cristina spunea...

in cazul in care nu v-ati prins: noroc de mine ca mai ocup abuziv telelvizorul, ca isi iau altii sesiunea:P

delia spunea...

nu ne-am prins clar, m-a luat valu'.am depasit topicul: dormiti bsau nu la filme??? si dc da, visati?:))

Anonim spunea...

adevarat, adevarat va spun voua (ca tot zicea delvreme de blasfemie)ca ambele au dreptate. Dar deja e cam tarziu si daca am intrat in hora ...o ducem pana la capat (inca un an:D...asa sper io).
Si asta (invatatul) e doar atunci cand nu ies la terasa...:)

Anonim spunea...

eu nu adorm la filme, adorm în maşină, se pune?

delia spunea...

ce faci donsoara, spargi gasca??? imi demontezi teoria? atunci nu esti o pensionara ca noi, no offense! nu se pune, dar pe tine te bagam in categoria "somnule, masina mica". da macar visezi? te odihnesti? nu te zguduie???

Anonim spunea...

Nu, nu mă zguduie, de fapt cine mai ştie, practic în minutul doi sunt deja pe tărâmul viselor (ca să fiu poetă, na!). Şi că tot veni vorba de momente penibile, adorm în maşină indiferent dacă am dormit înainte o oră sau 10, tac sau, da, vorbesc!? ....