marți, 6 mai 2008

Femina forever

Am inceput timid cu colectia mamei de reviste Formula As. Asta se intampla acum 10 ani, dar mirosul hartiei de "revista magazin" imi e foarte familiar si acum.
Dupa vreo 2 mi-am dat seama ca stiu toate leacurile babesti pentru migrene, sinuzite, constipatii si alte chestii femeiesti si am decis sa trec la etapa urmatoare. Asa ca am dat iama in colectia, atent ingrijita, de reviste Unica, pentru ca eram unica fata din casa care mai citea. M-a tinut perioada de unicitate pana in clasa a 12-a cand am descopeit Cosmopolitan, revista tinerei femei din tine, care te pregateste de pasul cel mare (sex), de intalniri, pentru viitorul luminos care se anunta la facultate si alte chestii legate de moda. Am facut colectie pana in anul 3, cand am decis ca nu o mai cumpar cand pot s-o citesc imprumutata fiind de la D. sau V, asta cand A. nu mai avea bani s-o cumpere.
A urmat si perioada de impas cand nu stiam ce revista feminina mi se potriveste iar compromisul au fost revistele de gatit si decoratiuni interioare, plus niste romane siropoase. Trebuia sa-mi astampar cumva nevoia.
Pana acum 2 ani cand a aparut Tango, singura revista pe care am citit-o cu evlavie timp de un an. Apoi Tabu si-a revenit si in afara de poze a inceput sa mai bage cate un interviu, reportaj, articolas. De cateva luni citesc Esquire revista pentru barbati, nu pt ca m-as identifica cu ei sau pentru ca am ajuns sa-i inteleg :), ci pentru calitatea articolelor, hartiei si seriozitatea cu care anunta materiale misto.
Acum sunt intr-un impas: nu imi plac Beau Monde, Viva, InStyle, Marie Claire(total dezastru, nu seamanna cu varianta francaise), Unica si altele. Citesc reviste pe net dar nimic din ce-i romanesc nu imi e pe plac. Deocamdata ma rezum la presa frantuzeasca ca mi-e mai la indemana.

4 comentarii:

Mikidos spunea...

Hm..cum sa citesti reviste? Adica -abonament, etc..Cred ca eu nu is chiar asa de feminino-pisi..Eu mai citesc o carte, mai vaz un film. Imi iau reviste cand merg la drum..Si am avut abonament..la National geografica si la Geo..ce vremuri:))

delia spunea...

:))))ff taree! deci marturisesc ca citesc carti, vad o multime de filme, am citit si national geografic, sunt feminina dar in niciun caz genul "pisi". iar revistele de muieri sunt modul meu superficial de a privi lumea.

Mikidos spunea...

ah! dar stai sa iti zic! ca e una mai groasa:))) Aveam Bazaar si eram terminata! Ore intregi studiam tinute, ma visam imbracata cu hainutzele alea de "fete"..Da, aveam si eu momente maxime de muiere! Bazaar!! hihihi

delia spunea...

bazaarrr?? nu o stiu, desi am auzit de ea. hmmm, ma pui pe ganduri si ma faci sa ma indoiesc de calitatile mele de femeie:))ia s-o caut:)).