miercuri, 6 februarie 2008

L' inventore

Tinerii romani sunt cei mai inventivi dintre tinerii din ginta latina. Daca italienii si spaniolii stau bine la capitolul look, arme de seductie, si gene fluturate numai pentru "hai la o cafea cu mine", francezii sunt campioni la cucerit femei roamance si vin si se stabilesc pe taramul nostru, iacata ca romanasii nostri, cei in cautare de job, ar pune si pe dracu-n patru intr-un CV, numa numa l-ai angaja. Am mai povestit si in alte episoade cateva din perlele remarcabile, si probabil ca daca voi mai activa mult in domeniul recrutarii o sa scot si romanul vietii mele:).

revenons a nos moutons:
  • abilitati ca Disponibilitate la program prelungit, Capacitate de lucru sub presiune, Abilitati de comunicare, Putere de convingere, NU AU CE CAUTA INTR-O PREZENTARE PROFESIONALA, pentru ca ti-ai sapat singur groapa. Angajatorii care vor inca un sclav in ograda lor te vor lua din prima pt ca esti "tipul care sta peste program, il freaca la cap incontinuu pt ca stie sa lucreze sub stres DAR, nu te vor angaja niciodata pt ca PUTEREA DE CONVINGERE inseamna MANIPULARE, deci esti mai destept decat ei.hmmm, e si asta cu dus intors. Cat despre comunicare, sper ca are toata lumea, altfel, ai trecut degeaba de clasa a patra cand faceai obiectul "Comunicare".
  • Capitolul Beneficii: Angajament stabil pe termen lung Pachet salarial motivant Apartenenta la o echipa deschisa, dinamica, formata din profesionisti Oportunitati de dezvoltare a unei cariere profitabile. Analiza pe text: in primul rand, beneficiile le discuti in timpul interviului, nu le treci in CV, cel mult poti trece nivelul salarial, desi si aici sunt un pic sceptica. Next, iar ti-ai tras un glonte in cap dc te prezinti ca un om care isi leaga toata viata de un singur loc de munca, si striga in sus si tare ca Job-ul este viata lui.Dar, dc ai "noroc" de un angajator care vrea si pielea nevestei de pe tine, bine ai venit la noi:)). Echipa deschisa si dinamica si formata din profesionisti nu exista in viata reala, poate doar in filmele pentru adolescenti care se pregatesc sa li se spele creierul in campul muncii. Exista doar oameni motivati care vin cu placere la serviciu dimineata si care, pt simplul fapt ca le place ce fac, sunt profesionisti.

Nota bene: pt ca sunt o idealista, mi-ar placea ca toata lumea sa fie sincera cand vine la un interviu si sa spuna deschis ce le place, ce nu le place pentru ca spre norocul lor, au aparut si angajatorii care vor oameni cu o buna pregatire si cu bun simt, caci se pare ca robotii si spalatii pe creioer nu se mai poarta. Doamne ajuta.

p.s acesta nu este un pamflet, desi personajele si extrasele sunt fictive:).

5 comentarii:

Dedi spunea...

bun! sunt total de acord ca trebuie sa fim sinceri la interviu, dar ce te faci daca vine unu' si zice ca vrea telefon, internet, sa stea mult degeaba, sa aiba cel mai scurt program din lume, multe buzunare pt salariul enorm si in putinul timp cand lucreza sa faca lucruri interesante?...pana la urma cam asta vrem cu totii. :)
asadar, cam "macane" faza cu "a fi sincer" pt ca gradina lui Dumnezeu e mare, iar dorintele noastre nenumarate.

*Doamna titrata, caut jobul vietii mele. Sut curva, lenesa si neindemanatica. Mare capacitate de a privi tembel sub presiune. Scriu 300 de cuvinte pe minut.
Cunosc: Yahoo messenger, youtube si hai faiv.
Buna creatore de presiuni la locul de munca.
Salariu - nenumarat
Interviu la angajator dau numa' oral. analul il dau acasa.

delia spunea...

sinceritate in my oppinion: nu ma lua cu faze, eu stiu sa fac, sa dreg, aduc bani in firma, stiu sa ma vand de parca as fi cel mai bun detergent. zi ce stii, ce nu stii, si lasa-ma pe mine sa vad dc esti "vandabil".
cat despre jobul visat, refuz sa ma duc la job si sa scriu pe blog, asta inseamna ca nu ma treaba. ori?!!

Dedi spunea...

:)

Unknown spunea...

La toate interviurile la care m-am dus in viata mea scurta (si dupa cum stii, n-au fost putine), am arborat o mina de open book; asta mi-s, cu bune, cu rele, cut the corporate crap si spune-mi ce astepti de la mine. Fara bullshit-uri gen: "defectul meu e ca sunt perfectionista" sau "am prea multa incredere in oameni" (oh oh)...
Cel mai tare e sa vezi reactia HR-istilor cand le spui chestii de genul asta. Soc si groaza! Apoi, daca le zambesti, se relaxeaza si-si dau seama ca, la naiba! fata asta e pe bune. Usor usor isi lasa foile jos, nu se mai preocupa sa bifeze si ta taie si sa scrie si sa insemneze... devin umani. Incep sa vorbeasca cu tine, nu sa te intervieveze. Incep sa-ti povesteasca despre job, nu sa te informeze.
And you know what? Am luat toate interviurile la care m-am dus easy coming easy going.

delia spunea...

bai da, cam asa trebe facut pentru retete despre cum sa te imbraci, cum sa te misti, cum sa zambesti sau cum sa nu zambesti sunt in toate manualel. insa nimeni n-are curaj sa zica: be yourself.militez pentru o vitata sanatoasa:0.