luni, 18 februarie 2008

Caut sofer ideal

Din seria, am un post, cui il dau?, azi ma ocup de "job description" pentru un Sofer/Sofer International/Sofer distribuitie. Pare foarte simplu, dar in momentul in care ma apuc sa scriu "cerintele candidatului ideal", ma blochez un pic pentru ca nu prea stiu ce sa scriu. Deci caut un sofer, cu experienta, evident in sofat, macar vreo 3 ani, permis categoria B, C, D, E (adica aproape toate categoriile), fara incidente rutiere (asta am aflat-o dintr-un CV:), serios si.....cam atat, cred. Ce naiba sa mai scrii si ce caut de fapt? Dupa ce scriu o descriere de 2 randuri si cerinte de 3 randuri cu liniuta, sortez CV-uri.
Am gasit soferi personali ai vedetelor, soferi din televiziuni, soferi de la firme de distribuitie, soferi firme de logistica, nici unul nu pare a fi IDEAL. E complicat pentru ca nu stii niciodata cat castiga un sofer, deci nu stii cat sa-i oferi, plus ca toti vor masina acasa, dc nu, NU! Masina, e alta poveste, sa nu fie Dacia, sa fie straina, un anume kilometraj, apoi, care e traseul, cat se sta in trafic, unde e firma in raport cu drumurile facute.....fff complicat. Apoi, cat se merge in tara, cat in afara, pt ca "eu nu vreau sa calatoresc mai mult de 50% din timpul de serviciu"....dar ESTI SOFER, clar TRE SA CALATORESTI. Din 90 de Cv-uri primite, 10% sunt "de contactat", si doar cativa care se prezinta la un interviu.
Cat despre angajat, am gasit un absolvent de Medicina Veterinara.

4 comentarii:

Cristina spunea...

postul asta imi aminteste de una din primele mele expariente in munca la iasi. lucram la o revista de decoratiuni interioare, iar soferul "patronului" (lovely name...) castiga mai bine decat mine....cool...

delia spunea...

da, imi adc aminte de soferii pe TIR,care in anii 90, erau privilegiati pt ca castigauu ff bine, cam cat un director de firma de stat, plus ca erau fericitii posesori ai unor postere a intaia:).

aditzu spunea...

Mda...,am vazut aici niste comentarii despre meseria de sofer personal,un pic rautaciose:"castiga mai mult ca mine..."-E usor sa spui asta,atunci cand nu intelegi ce inseamna,sau nu ai facut-o...Am facut asta vreme de cativa ani,la o persoana cu pretentii din peisajul romanesc,si cum vad eu asta: un asemenea sofer,trebuie sa-i placa ceea ce face ,pentru ca,el nu va mai avea familie,nu va avea program,va fi sunat oricand si sa fie intotdeauna disponibil,sa fie antialcool,pentru ca trebuie sa fie gata sa conduca oricand din cele 24 de ore cat are ziua,va trebui sa fie intotdeauna impecabil imbracat,sa fie la nevoie secretara,garda de corp,bona,ochi si urechi,dar in acelasi timp sa fie "mut",sa fie cinstit,drept si sa nu vorbeasca niciodata neintrebat,sa-si completeze patronul si sa-l inteleaga dintr-o privire...Nu e usor si credeti-ma ca atunci cand o sa intelegeti,dumneavoastra patronii,ca un asemenea om e foarte greu de gasit,ca el poate fi la nevoie ochii si urechile dumneavoastra,plus toate cele de mai sus,o sa intelegeti ca practic ii incredintati o parte din viata dumneavoastra. Cu mult respect ady.
blateanu@yahoo.com

Anonim spunea...

CINE TE CREZI MAMA?CE PROBLEME AI TU CU RECRUTAREA;CE SA SPUN......