joi, 8 august 2013

Wtf?

Niciodata in viata mea nu am fost mai judecata decat acum, in vreme parintie. Daca am alaptat peste 2 ani, nu a fost bine, eram nebuna si egoista, comoda si faceam parte din grupuri suspecte, mi se zicea. Eram si sectanta, uneori;). Dupa ce am intarcat, e si mai rau. Primesc mesaje subliminale de peste tot ca sunt o vaca ca am intarcat copilul in mod violent, nu mai sunt cea de odionioara, am prietene care s-au dat la fund in mod suspect si ma evita, ca deh, ele inca alapteaza si io sunt vehementa in ultimul timp, sau poate au ele alte motive.
Cel mai trist e ca nimeni nu m-a sunat vreodata sa ma intrebe daca mai pot, daca si cum o duc si cum sa ma ajute. Singura care m-a ajutat in mod real e Maria, de la Bruxelles, care nu m-a judecat o clipa, desi isi alapteaza fetita de 4 ani.
Iar comentarii precum cel de mai jos precum as fi inselat asteptarile unor oameni necunoscuti chiar ma infurie si ma intreb cu ce drept intri, manjesti cu cacat, si fugi, ca deh, e simplu sa judeci de la distanta si sa te dai mai bun.
Celor care ma judeca le urez viata frumoasa departe de noi, ne e bine asa cum suntem, intarcati si fericiti!

11 comentarii:

Ileana spunea...

Delia, nu pune la suflet asemenea atitudini. Sunt sigură că sunt destui oameni în aceeaşi barcă cu tine, oameni care te admiră pentru cât ai alăptat şi care înţeleg de ce te-ai oprit. Alăptarea nu trebuie să fie o tortură. Şi nici o obsesie. Copiii cresc şi devin oameni în primul rând cu iubire, nu cu lapte. (Mulţi copii abandonaţi în orfelinate au probleme, şi asta nu pentru că nu au fost alăptaţi sau hrăniţi bine, ci pentru că nu au fost iubiţi de o mamă şi de un tată.) Alăptarea după un an e importantă în primul rând pentru relaţia bună cu copilul. Nu trebuie să cădem în isteria alăptării. Când alăptarea devine o piedică în calea unei relaţii bune cu sine şi cu copilul, înseamnă că trebuie încheiată.
Relaxează-te şi bucură-te de această nouă perioadă!

mara spunea...

Hahahaha, "mesaje subliminale de peste tot ca sunt o vaca ca am intarcat copilul in mod violent...", mor de râs, nu pot să cred! Delia dear, eu zic că ar trebui să te aștepți și la telefoane anonime și amenințări cu bomba.

Să știi că fata asta, Maria, e singura alăptătoare care NU m-a scos din blogroll în ciuda tuturor nemerniciilor pe care le-am spus :))) Ori a omis, ori chiar e imparțială.

Del spunea...

Mara, ma pregatesc cu trusa speciala pentru evenimente speciale, nu e exclus sa fim bombardati:). Vb ta, m-am saturat si io de mine cat am vb despre alaptare, daramite altii:).
Ileana, esti eleganta ca intotdeauna! La capitolul iubire inca stam bine, stai sa vedem cu adolescenta;).

raluca spunea...

Delia, chiar daca lately sunt destul de tacuta in on-line, sa stii ca la faza asta te sustin! Adica chiar nu e treaba nimanui asta cu intarcatul. Pe bune acuma. Si sa iti schimbi parerea despre cineva ca intarca la 1 an sau la 2, sau ca nu o face, mi se pare de-a dreptul tembel, really. Cum ar fi sa zic ca esti naspa ca ai intarcat sau ca tu sa zici ca-s naspa ca nu am facut-o? De ce nu pricepe lumea o data ca e o treaba intre tine si copilul tau si atat?
Si Mara, sa stii ca nici eu nu te-am scos din blogroll ca nu am vrut, nu pentrru ca nu am mai dat prin on-line:)
Hai, sa fiti iubiti:)

Del spunea...

Ralu, mersi, dc stiam ca primesc laude il intarcam din vreme:). Glumesc. Incep sa imi dau seama cat de putin am fost constienta ca alaptarea e doar un pas in cresterea copiilor, mai avem asa de multe de invatat!

raluca spunea...

Del, ai inteles gresit, draga:) Eu ziceam doar ca nu-i treaba mea sa ma bag in alaptarea ta. pupici.

Del spunea...

:))

Anonim spunea...

Felicitari pentru atitudine, cat despre "carcotasi": a judeca pe altul e "stigatul" propriei neputinte. Eu am intarcat la 1 an si 3 luni, din motive medicale, initial mi-a parut rau, dar sincer, ma uit acum in urma si imi pare ca cel mic (dupa 1 an, deja) parca e mai dependent de mine. La somn sau in momente de dor tot bratele si pieptul meu sunt cele care ii aduc linistea de care are nevoie.

Anonim spunea...

Eu lucrez cu copii de ani buni, ca educator, consilier, terapeut. In cursurile mele nu mi s-a recomandat nici o carte in care sa se vorbeasca despre alaptare. Dar una ce vb despre iubire, DA. O recomand tuturor, 'Why Love Matters' de Sue Gerhardt.
Mihaela

Ama spunea...

Rezista, vei mai auzi multe :)
In tara asta, oricum ti-ai creste copilul se va gasi cineva care va judeca. Important e sa fii tu impacata, ca ai luat decizia cea mai buna.
Pentru mine esti o eroina, eu n-am rezistat atat. Si as fi renuntat muuuult mai devreme. Sa te frece toata noaptea ala micu in numele alaptarii si a doua zi sa fii proaspata pe baricada muncii... eu mai aveam putin si ajungeam la balamuc.

Ama spunea...

Rezista, vei mai auzi multe :)
In tara asta, oricum ti-ai creste copilul se va gasi cineva care va judeca. Important e sa fii tu impacata, ca ai luat decizia cea mai buna.
Pentru mine esti o eroina, eu n-am rezistat atat. Si as fi renuntat muuuult mai devreme. Sa te frece toata noaptea ala micu in numele alaptarii si a doua zi sa fii proaspata pe baricada muncii... eu mai aveam putin si ajungeam la balamuc.