marți, 17 mai 2011

Ce n-am mai facut

E vorba despre mine, cea care mereu se plange de cate ceva de cand a devenit mama. Eu sunt mereu obosita, nemachiata, nemanichiurata, neepilata, nepieptanata. Si cine ma stie se oripileaza in momentele astea, mai ales ca eu eram cea care propovaduia ca o zanatica obligatia femeii de a iesi pe strada cu cel putin un rimel pe ochi, daca nu si cu ruj pe bot, iar despre epilat, fetele mele ma stiu ca am radar care repereaza orice mustata neprietenoasa la orizont.
Arat ca naiba, hainele imi sunt mereu patate de lapte, nu ma mai dau zilnic cu parfum, dar macar am un copil spalat si imbracat frumos si curat. Unghiile sunt de vanzatoare de paine, niciodata uniforme si de o luna fara lac pe ele:(. Sper doar sa nu ajung sa ma tund scurt si sa imi bag un permanent lenes.
Si totusi, copilul imi zambeste si flirteaza zilnic cu mine iar sotul zice ca-s mai frumoasa asa nespalata decat scoasa din cutie.
Ma duc sa imi pun macar o crema de fata, sa simt si eu ca am contribuit cumva la frumusetea interioara.

Delia Grigoroiu

5 comentarii:

Ema spunea...

Lasa ca nu esti singura. Pana acum mai bine de un an jumate n-as fi iesit din casa nemachiata si neparfumata decat poate in conditii de cutremur sau avarie, ceva. Acum nici nu ma mai gandesc la asta, gatesc copilul, eu ma imbrac la repezeala cu ce apuc, sa nu se plictiseasca el aseptand, si iesim. Nici pe la coafor n-am mai dat de mult, ca sa nu mai vorbesc de manichiura sau pedichiura facute la salon. Cand mi-am pus si eu un lac pe unghii, dupa nu stiu cat amar de timp in care n-am mai facut-o, sotul a remarcat vesel schimbarea, el, care inainte ma ruga sa nu ma mai machiez zilnic, ca doar nu merg mereu la nunta!

Simbad spunea...

promit ca o sa-ti fie dor de Delia cu pete de lapte pe haine si manichiura nefacuta; toate aceste binecuvantari dispar cand te intorci la munca si incepi sa te intrebi daca nu cumva devii unul din parintii aia care petrec cel mult o ora pe zi cu copiii lor.

Delia spunea...

Ema, am reusit chiar in ziua aia sa obtin un dus de 10 minute si o manichiura in house iar copilul a dormit singur in pat o ora, fara sa mai caute disperat sursa de hrana.
Sim: da, asa e, sunt convinsa ca o sa regret momentele astea peste un an:(.

maria spunea...

simbad are dreptate :))
foarte repede trece, chiar daca acum pare o eternitate
si da, si eu am patit la fel, sa stii. unghiile mi le uram celmai mult, ca am piticii mei cu pielite si alte alea :)

mami spunea...

aaaa, parca am mai vazut filmul asta! Unghii ok (adica asa cum ar trebui, fara pielite, cu forma si chiar un lac) am avut doar la botez. Iar de prima pedichiura civilizata post bebe m-am apucat acum 2 zile. Inca n-am terminat-o! :))