miercuri, 13 aprilie 2011

Remedii pentru colici?

Pentru ca renumitul Infacol e apa de ploaie, speram noi fara particule radioactive, cautam remedii honeopate pentru ca ne cam incearca colicile. Pana una alta incerc sa il tin in marsupi plus cat mai mult, il las sa doarma pe burta mea, piele pe piele, dar parca e tot chinuit si nu vreau sa il mai vad inrosit si indoit de durere. Parte buna, daca se poate spune si asa, e ca nu urla, ci sufera asa intr-o tacere dureroasa care imi rupe sufletul.
Apropo de dormitul pe burta, azi noapte l-am gasit dormind cu fata in jos, intr-o pozitie foarte ciudata, cumva pe burta, de m-am speriat si a trebuit sa il observ toata noaptea sa nu se sufoce. Puterea asta a lui de a-si ridica capul, de a se intoace de pe o parte pe alta ne face din nou sa ne intrebam daca nu cumva l-am nascut la o varsta mai inaintata decat cea reala pentru ca nu conteneste sa ne surprinda.

10 comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Carmen spunea...

La noi cel mai bine a mers combinatia Colief-Infacol, unul la o masa, celalalt la urmatoarea. Asta nu inseamna ca am scapat complet de colici, dar aveam un singur episod pe zi, dimineata. Mare succes a avut si dormitul pe burta lui mami, cat de des si cat de mult posibil. Si Maia isi intorcea capul de pe o parte pe alta cand statea pe burta inca din maternitate, plus ca si-a tinut capul cam de la inceput. Probabil ca asa sunt copiii astia moderni, mai avansati un pic decat eram noi. Bafta multa cu piticul, ce-a fost mai greu a trecut, de-acum v-ati obisnuit unii cu altii si o sa fie mai bine!

Delia spunea...

multumim mult, si voua mult noroc cu copiluta! o sa incerc si baby drink sa vad daca functioneaaza si fac un review!

Anonim spunea...

La noi nu a functionat absolut nimic.Am incercat absolut tot tot ce era pe piata,absolut tot.Atat la primul,cat si la al treilea copil au trecut doar dupa trei luni,la mezin chiar mai incolo.....Ce sa mai zic,ca la mancam ca la carte,plus am baut tone de ceai.fara niciun efect.La mijlocia,insa,n-am avut parte de toata distractia asta,chiar daca mancam chiar orice.La noi a functionat dormitul piele pe piele,si se linistea de la foen....aer caldut,miscari circulare,cand atipeau,cred ca facea zgomotul alb minuni...Bafta.......Mari.

musetel spunea...

eu am un baietel cu o zi mai mare decat luca si pana acum colicii ne-au ocolit. cred ca la asta contribuie faptul ca face pauze de 3 ore intre mese, ca nu-l lasam sa doarma pana nu scoate tot aerul inghitit, infacolul (adus din anglia, cel din ro nu este bun de nimic) si ceaiul de fenicul, anason si chimen pe care il beau in cantitati industriale. noi in schimb ne luptam cu constipatia, desi este un copil 100% hranit natural.
ca remediu homeopat impotriva colicilor am auzit la alte mamici de granulele belladona, dar nu le-am incercat.
nopti linistite si zile pline de gangureli va doresc!

Alina Safta spunea...

Of, nasol cu colicii... noi n-am avut problema asta si dupa o luna si ceva chiar am inceput sa mananc normal. Am auzit ca Espumisan-ul ar fi bun. Stiu sigur ca varianta pt balonare la adulti e foarte buna si am auzit ca cea pt copii e buna tare, mi-o recomandase si pediatra. Cat despre dormit eu m-am obisnuit. Doarme cu nasul in aparatorile de pat din primele zile. La inceput tot incercam s-o trag mai in mijlocul patului, dar nu se lasa pana nu isi baga nasucul in alea. Musetel, scuze ca ma bag, dar ce inseamna pt tine constipatie? Iubita mea iese o data la 3-4 zile si nu e constipata. Daca nu se chinuie si face moale inseamna ca asimileaza f bine lapticul tau, un bebe hranit exclusiv la san poate si o saptamana sa nu faca kk si nu e nicio problema.

Anonim spunea...

nu stiu daca ti-am mai zis ca la noi au functionat picaturile probiotice. noi i-am dat protectis, dureaza un pic pana isi fac treaba, dar au functionat impecabil. scria pe prospect ca in 3 saptamani isi fac efectul si ca dupa 3 saptamani poate face o criza mai puternica, dupa care dispar cu totul. deci fix dupa 3 saptamani a facut o criza nebuna, o zi intreaga a urlat si a supt incontinuu, iar de a doua zi n-a mai avut nici urma de colici, au disparut de parca n-ar fi existat niciodata. eu le-am recomandat tuturor mamicilor.
va pupam! poate ne vedem si noi prin oras cu bebeii.
ramona

musetel spunea...

alina, stiu de faptul ca sunt bebelusi care nu fac decat la 2-3 zile dar al meu, dintr-un copil care facea si de 6 ori pe zi, dintr-o data nu mai face cu zilele. si nu ar fi nimic grav daca in zilele in care nu face nu l-ar durea burta si nu ar plange pana la epuizare (se linisteste imediat ce face, parca e un alt copil). pediatrul a concluzionat ca sufera de constipatie si acum ii dau lass baby.
si stefan ia protectis. combinatia protectis + infacol tin, in cazul lui, colicii departe.

Delia spunea...

fetelor, sunt eu cu capul si stiu gresit ca un copil alaptat trebuie sa aiba scaune zilnice? eu m-as alarma daca nu ar face o zi, daramite o saptamana!!
incercam si probiotice, deocamdata am renuntat la infacol si il lasam sa zburde liber, parca e mai bine sau m-am relaxat eu? cert e ca atata timp cat il scot afara doarme de rupe si daca il alaptez cand vrea el e fericit si nu mai are nicio doleanta. ah, si cat timp il tin in brate:)

Anonim spunea...

Eu vin si spun ca am un baiat de 2 ani,care in frageda lui pruncie :) nu a avut colici! Asta fara sa-i dau niciun fel de ceai.....eu am avut grija sa nu mananc o gramada de preparate si alimente,pentru ca-l alaptam iar tot ceea ce mancam eu trecea in lapte si il afecta. Am cautat pe net informatii legate de alimentatia mamei care alapteaza: http://prodieta.ro/alimentatia-timpul-alaptarii-alimente-interzise-alaptare-dieta-slabit-mame-care-alapteaza/ am pus alaturi si un link care te poate ajuta :). E o metoda destul de simpla care la noi a functionat fara prea mari batai de cap din partea mea. Sper sa reusiti si voi!

Mada,Cluj.