luni, 28 martie 2011

Cum se doarme?!!


Greu, putin, in reprize, o noapte mai bine, o noapte mai rau, cate 2 spre 3 ore legate de ne trezim super odihniti, cateodata cate o ora si atunci suntem zombie. Sigur, toata aceasta debandada se intampla noaptea, caci ziua, dupa ora de pranz pana spre 10 seara, se doarme bine si in nestire. Mai ales cand avem musafiri, caci atunci li se prezinta "demo version" de copil cuminte si neplangacios. Din pacate, cel care se bucura din plin de somn odihnitor e chiar Luca, nu si parintii lui din dotare care alearga ca potarnichile care incotro cand prind un somn din asta bunul. Visam la momentul in care copilul va fugi de-acasa la mare sau la munte, cu vreo fetiscana, ca sa putem sa ne mai odihnim si noi macar 7 ore legate. Daca nu pleaca el, abia asteptam sa il dam noi afara din casa la 18 ani!

9 comentarii:

Andreea Demirgian spunea...

Dar tu n-ai aflat ca mama doarme cand bebe doarme? Nu ti-a spus chiar nimeni chestia asta?

Delia spunea...

Ba da, asta facem, dar se intampla sa prindem somnul cel mai scurt, de o ora, ora jumate, iar la cel de 3 ore sa facem mancare, curat si alte cele. Mereu il pierdem pe cel mai lung:((!

Andreea Demirgian spunea...

Pai, reorganizati lista de prioritati! E important sa dormi. Se poate trai si cu spaghetti. Si poti ruga pe altcineva sa stearga praful, zau asa...

Delia spunea...

ei, eu nu fac mare lucru, sotul e responsabil de casa, dar eu pot dormi doar cu liniste clara si tre sa il culc si pe el, cat mai sta acasa cu mine, si uite asa se escaladeaza; suntem in proces de organizare, trebuie sa ne organizam mai bine!

Unknown spunea...

asta ca asta, desi eu nu am reusit niciodata si am deja trei la activ sa dorm ziua, oricat de zombie as fi fost.

daaar, si asta e singurul sfat pe care il dau, ca nu imi place sa ma bag in seama singura: incearca sa ii faci program de zi si program de noapte. cum ai pretentia sa doarma noaptea dupa ce el doarme aproape nonstop pana la zece seara? :)

sunt cateva reguli, dar toate cu pasi mici. in primul rand incearca sa ii faci program de veghe in timpul zilei. asta o poti face vorbindu-i, facand diverse zgomote, comportandu-te absolut normal cum o faci in fiecare zi. noaptea in schimb, nu aprinde niciodata lumina cand il schimbi, vorbeste doar in soapta. noaptea incearca sa il schimbi doar daca e foarte plin sau a facut caca.

ideea este: zi=lumina zgomote, noaptea= liniste, semi-intuneric.

in doua saptamani ar trebui sa aiba cel putin doua reprize de cate doua trei ore de somn, iar ziua cel putin trei reprize de stari de veghe de cateva ore.

Delia spunea...

Bogdana, sarumana mult de sfaturi, oricand esti binevenita, de altfel si Raluca mi-a transmis ca te gandesti la mine. Sa stii ca facem cam toate lucrurile pe care le-ai insirat mai sus, atat ziua cat si noaptea, poate ca ar trebui sa mai lucram la faza cu socializarea ziua, dar suntem pe drumul cel bun. Abia astept sa se regleze cu somnul, mai ales noaptea, ca ma termina de oboseala. In rest, cand ma uit la el cat de bun e si dragalas, uit de oboseala, de tot, ce sa-i fac?!

Unknown spunea...

pai ma tot gandesc, ca stiu senzatia de "m-a calcat trenul" ca sa stii ca e si la al treilea, deci nu se tabaceste pielea dupa trei copii, zau :)

dar totul este luat cu mult mai mult calm, pentru ca stiu succesiunea. iar primul lucru pe care l-am facut a fost sa il invat diferenta dintre zi si noapte. pentru ca eu nu pot dormi ziua. pot sa nu dorm cinci nopti la rand, ca tot nu inchid ochii ziua. deci, daca nu eu, atunci el :)

altfel, daca ai nevoie de o vorba buna, sau de cineva care sa iti spuna ca da, e o luminita la capatul tunelului, stii unde....

TreiBadica spunea...

copiii cresc in somn, asa au crescut si parintii lor. deprivarea de somn o sa va deschida noi orizonturi. nu disperati, fiecare varsta are ceva frumos, cum ar fi in cazul nostru chiar deprivarea de somn. noi nu plangem pentru ca am invatat sa dormim la munca, pe strada, prin vizite. viata de parinte este intr-adevar frumoasa si plina de satisfactii! va pup si astept sa va strang in bratele mele puternice de mama eroina a doi baieti cucuieti si un sot cu mot. va pupicesc dulce.

Delia spunea...

eu propun sa ne unim deprivarile sau depravarile de somn in ziua sfanta de sambata si sa ne strangem in brate, intr-un somn dulce. lasam copilusii la gratar si noi ne odihnim; abia astept!