joi, 11 martie 2010

55 de zile inainte de nunta

55 de zile pe muchie. Ne găsim în etapa împărţitului de invitaţii. Nu-i uşor, mai ales că rudele miresicii moldovence se află la 300 de km de capitală, ceea ce înseamnă o îmbarcare de urgenţă spre oraşul de baştină. Miresica îşi face lecţiile, recapitulează bunicii, unchii, soţiile de unchi, mătuşile, verii şi nepoţeii de veri, face o socoteală lungă de 4 zile şi îi dă o suma de 20 de rude de vizitat în numai o zi jumătate. Bea o cafea tare, se întremează, îşi ia vraful de invitaţii şi miresicul la braţ, îl urcă în primul tren spre Bacău şi îşi zice că în cele 5 ore de călătorie are timp să-i facă o lobotomie rapidă. Scopul acestei operaţii ar fi ca miresicul, cel fără de ţinere de minte, să îşi aducă aminte de numele fiecărei persoane întâlnite în decursul celor 2 zile de vizită forţată la domiciliu.

Miresicul se supune, iar la sfârşitul călătoriei nu mai ştie nici cum îl cheamă şi se întreabă dacă a făcut bine să purceadă la drumul vieţii împreună cu ceea ce pare o miresică exuberantă. Se plânge totuşi de cele 5 ore de distanţa de parcurs până la părinţii fetei dar nu îşi imaginează că ce urmează e şi mai greu.
(Continuare pe pandora)

2 comentarii:

capreleirinucai spunea...

miresico, spor la treaba, ti-am dat un premiu de best miresica la mine pe blog. glumesc (pe jumate), hai cu adunatul neamurile!

Iulia spunea...

Sa ai spor la adunat rubedeniile si nervii tari. Si cand ai putin timp liber te poti delecta pe blogul meu :D:*.


Ps: Imi place cum scrii, alert si parca simt alaturi de tine cum roiesti precum o furnicuta sa iti termini toate treburile in timpul ramas.