marți, 17 noiembrie 2009

La lupta, osteni!

Azi a fost o razmerita on-line, in blogosfera, pe facebook de numa! Pe mine m-a provocat greva asta imputita, pe unii alte mizerii pe care suntem obligati sa le suportam. Simona Tache s-a enervat pe tot, mai ales pe serviciile publice si private si se gandeste sa actioneze. Merita sa cititi si sa raspanditi mesajul peste tot, poate va provoaca si pe voi.
Un fragment:

Dar ce să facem oare cu România privată? Ce facem cu nesimțiții care ne iau banii ca să ne vândă servicii și, în loc de servicii, ne vând incompetență și tupeu? Păi, același lucru. Îi facem să le fie frică de noi. Îi amendăm la fiecare dovadă de incompetență și de lipsă de profesionalism. Le dăm peste bot. Punem bâtele simbolice și pe ei. Asaltăm OPC-ul cu reclamații, schimbăm furnizorul de internet cu altul mai bun, le arătăm, de fiecare dată când își bat joc de noi că “Nu, nu mai merge și-așa…”. Îi facem să ne viseze noaptea cum migrăm în masă la alte companii, îi facem să învețe dracului o dată pentru totdeauna că sintagma aia cu “clientul nostru, stăpânul nostru” nu e o glumă proastă, ci e pe bune. Din fericire, OPC-ul funcționează, e verificat, deci hai să-l călărim cu reclamații. Își va face treaba, vă garantez. Promiteți-vă că, data viitoare când o să vă mai enervați pe un furnizor de servicii, n-o să vă mai fie lene sau lehamite să acționați. Că o să vă sacrificați timpul și nervii bifând toate procedurile necesare unei reclamații.

Acțiune! E nevoie de acțiune! Într-o țară primitivă ca asta, nu merge decât cu acțiune. Nu merge cu proteste elegante pe Facebook sau cu lamentări pe bloguri și în presă. Acțiune și frică! Noi să scoatem bâtele simbolice și să acționăm, ei să facă în pantaloni de frica acțiunilor noastre! La bâte, oameni buni, altfel vor fi și copiii noștri, peste 20 de ani, cu nasul în același rahat".



Eu ma bag si o sustin pentru ca si mie mi-e sila. La intrebarea mea de pe facebook referitoare la cat timp ati pierdut in trafic azi din cauza grevei METROREX, lumea s-a dezlantuit si cineva a propus sa facem ceva, exact ca si in spiritul Simonei. Daca maine greva va mai dura, ne strangem o mana de 100 de oameni si ne cerem banii pe cartele sau zile prelungite la abonamente, la o casierie de metrou. Asa am inteles noi sa actionam referitor la greva. Cine se baga?

Niciun comentariu: