joi, 20 august 2009

Din nou, silueta

Acest text este dedicat celor care nu contenesc cu replici de genul "ai mai pus pe tine","grasuta dar frumusica", "ai grija de corpul tau, e oglinda ta" sau directul " te-ai mai ingrasatttt??", inclusiv partnerelui de viata, care spera ca va avea o mireasa scheletica si sexi, nu? Well, all of you, dream on!
Sigur ca sustin libertatea de idei si in gandire si ca urasc judecatile de valoare, fara valoare. Insa mi-a ajuns pana peste cap sa zambesc tamp sau chiar sa ma scuz cand mi se spune ca cele 5 kg in plus s-au cam depus unde nu trebuie. Si mereu ma intreb daca acesti oameni preocupati de greutatea mea nu-si pun nicio clipa problema ca EU MA VAD in oglinda, VAD si SIMT cum mi se aseaza hainele pe mine, SUNT CONSTIENTA de pufosenia dezgustatoare a celor 5 kg adunate intr-un an de zile. Prevad niste zambete naive care mi-ar putea spune ca 5 kg nu inseamna nimic; ba uite ca sunt dramatice, la o inaltime de 1,55. Atat avem, cu asta defilam.
In viata mea de viitoare silfida am fost piele si os, la 42 de kg, pe vremea cand credeam ca tre sa lupti pt dragoste, cand nu mancam, picam pe strada si eram mereu bolnava de ametita ce era. Dar vremurile alea s-au dus si nu vor mai veni niciodata.
Acum, s-a ajuns chiar sa mi se reproseze ca iubesc, ca mi-e bine, si uite dom'le ce s-a mai ingrasat. WTF?? E prea linistita si are o viata mult prea frumoasa, de asta mananca ca vaca.
Well, vaca nu mananca pt ca organismul nu-i permite sa digere anumite alimente precum carnea prea grasa, mancarurile grase si unele combinatii bomba care n-ar trebui sa existe in niciun meniu: sarmale cu carnati, carnati, slana, varza calita, etc. Deci eliminam aceasta varianta si ramanem la lipsa efortului fizic, vezi sportul.
Si da, aici imi fac mea culpa, fata de mine, ca asa cum am mai zis, nu-s deloc o sportiva si deocamdata nu am gasit nicio varianta care sa ma prinda f tare. Daca rolele se pun, atunci sunt pe drumeagul cel bun.
Ii cer scuze Laurei, ca nu m-am tinut de cuvant si nu m-am mai dus la sala cu ea, insa decat sa vin de rusine, mai bine nu vin deloc.
Revenind la aceasta post care ma va costa acasa, de 3 zile am inceput o dieta de la nutritionist, care e f misto si light, deloc stresanta si in care mananci cam tot simtul. Frumusetea ei e ca nu ti-e foame niciodata, ceea ce e minunat. Pentru cat vreau eu sa dau jos, ar trebui sa o tin maximum 2 luni, asa ca ma inham la aceasta sarcina placuta, pana acum, nu pentru mama, sotul, matusi sau prietene dragute, ci pt mine.
Ne vedem la nunta cea mai pufoasa din lume:)).

LE: postul este si pt Silvia si Rodica pt ca au fost supportive. Sarumana

14 comentarii:

Laura spunea...

it's okay, n-ai de ce sa-ti ceri scuze :)

pai.. spor cu dieta..

and i know how you feel..

sultana spunea...

draga mea, eu am facut imprudenta sa ma ingras in vara asta cam 3 kg jumate'. persoane, nu spui cine, m-au intrebat daca mai astept un bebe. insa ceea ce ma enerveaza cu adevarat este ca apare un colacel deasupra blugilor f strimti, cam cum au pustoicele care papa mac, asa ca visul meu de a purta tricouri f strimte cu vedere la buric s-a dus :) bine ca vine toamna. draga, voi slabi si eu, fara dieta, insa cu sport, ca stiu ca de asta m-am ingrasat.

delia spunea...

pai dc si tu la 1.80 ai tai ai probleme cu 3kg...dar te inteleg. si da, si eu sunt stresata ca nu mai pot purta tricouri cu buricul gol, ca-n clasa a 7-a, cand mergeam in tabere si faceam furori cu abdomenul meu plat:)))).
doamna bp, dc voi arata si eu ca dvs dupa o sarcina, zic Tatal Nostru si tin post negru vinerea.
faza cu intrebarile inoportune ma calca pe nervi. ma duc sa-mi beau ceaiul antiadipossssss:)))

silvia spunea...

you go girl! eu te sustin, dar mai sustin si ca arati super si ca doar daca doresti tu sa pierzi cele 5 kilograme, sa le pierzi.
aia care vorbesc neintrebati despre greutatea ta, sunt poftiti sa taca! dixit!

sultana spunea...

e bine ca ai lasat alcoolul :) nici chiar, 1.78 la 18 ani, acum cine mai stie... la etatea mea intri intr-o continua descrestere ;)

Pescarusu spunea...

dar pune-l si pe el sa se ingrase :))

delia spunea...

de cand cu bicicleta nu mai am sanse. poate dc ii aduc un tap de bere la capul patului, desi s-ar putea sa cad eu in tentatie.

delia spunea...

@bp: alcoolul ce ma tinea in viata acu dau in depresie cu depurativul si diureticul:)
@silvia: nu ma incanta aiurea, ca acus ma las. tre sa fii severa cu mine. pune biciul pe mine, fetito!
@laura: lasa ca tu esti o gazela, nu-e cazul tau; ne auzim sa iesim la un ceai?

dedi spunea...

pfua ce discutie. Damn i-google pt ca nu mi-a aratat de ieri post-ul.
eu am trait aceeasi drama. lenes, mare amator de carnatzi, slana si bere. am bagat ca adevaratul distractii dar n-am scos nimic cu efort pt ca nu faceam - la tobe n-am mai batut de mai mult d 1 an, de alergat nici vorba, iar mesul cu metroul ingrasa.
ca atare trebuia sa fac ceva. am pastrat cantintatea de distractii DAR am incalecat zilnic pe bicicleta. e bestial!
acum ma tot perpelesc cum sa o momesc si pe Delea mea sa incalece pe-o sa. E cea mai buna cura.

delia spunea...

si am incalecat pe o sa si am zis ca nu ma urc pe bicla ta! nu-mi baga un alt mort pe balcon, ca nu mai am loc de intins rufele.

Laura spunea...

hm, gazela are si ea cateva kilo in plus, atat cat sa fie blugii inconfortabil de stramti. noroc ca e cald inca.. poate reusesc pana in octombrie :)

ceai da, my pleasure! o sa fiu out of town pana pe la inceputul lui septembrie. te sun atunci si stabilim ceva nice :)

until then.. spor cu ceaiurili :P

Unknown spunea...

That's my girl! Zi-le Loredana! Si daca mai indrazneste careva sa se atinga de 1 gram din pufosenie, nu te sfii sa apelezi la clasica replica:

"Oi fi eu grasa, dar tu esti urat(a). Diferenta e ca eu pot tine o cura de slabire."

Te pup si tinem pumnii ca har Domnului, de 10 ani stiu cum e.... :)

delia spunea...

loredana asta mica s-a abatut de la dieta ot cateva zile, si bine nu i-a fost. diana draga, ma gandesc serios sa reincep pilatesss:)

Unknown spunea...

Cand vrei, let me know!