miercuri, 14 ianuarie 2009

Totul este de vanzare. Mai putin eu.

Postul asta este un exercitiu de egoism intruchipat in orgoliu strans incoada cu cea mai frumoasa bijuterie de par. Pentru ca azi am chef sa fiu orgolioasa si sa ma flatez. M-a provocat Mara, cea cu copilul Max destept foc si pe care i-am urmarit in Gara de nord. A scris un articol misto de tot pentru concursul din Hotcity si mi-am zis ca daca tipa asta poa sa fie mica de inaltime, sa aiba copil destept si sa scrie misto, tre sa pot si eu:). Deci la provocarea Marei si la gandul ca as putea castiga niste bani in plus sa platim aparatul lui Dedi, votati-ma.

"Daca n-ai bani, nu faci nimic. Daca n-ai relatii si un plic pe langa, ai murit de foame. N-avem bani sa te duci la facultate, stai acasa. N-avem bani pentru tabara de engleza, mai bine mai exerseaza franceza pe balcon. Nu te putem trimite la Bucuresti sa te pregatesti pentru actorie, ramai sa ai grija de asta mica, o sa iti multumeasca intr-o zi. Nu putem sa-ti dam mai mult de 200 mii pe saptamana la Iasi, ca n-avem de unde. Vrei chirie? N-avem bani. Vrei blugi noi? Dar astia vechi ce au? N-avem mama, ca ti-as da."
Cam asta am auzit toata viata de copil in casa, presupun ca nu-s chiar singura, si nu mi-am impuscat parintii, nici nu i-am injurat si nici n-am fugit de acasa. Insa banii mi-au stat in gat toata viata pentru ca m-au constrans. Pentru ca undeva m-au limitat. Pentru ca m-au facut sa imi doresc mai mult. Pentru ca m-au facut sa imi fie greata de fetele de bani gata si baietii smecheri cu masina si ciocolata pentru fiecare fata. Pentru ca m-au facut sa ii arunc atunci cand i-am avut si m-au facut sa refuz joburi boeme si nebune.
Urasc banii dar stiu ca n-as putea fara ei. Ma urasc pe mine cand stiu ca depind de ei. Insa nu m-as da niciodata pentru ce stiu ca mi-ar putea aduce in viata.
Desi totul e de vanzare, n-am cumparat niciodata dragostea. Am castigat-o renuntand la bani. Pentru ea merita toate inghititurile in sec si privirile amare ale parintilor mei.
later edit: la cererea cititoarelor, trebuie sa precizez ca voturile se contabilizeaza pe pagina hotcity, sectiunea comentarii iar premiul consta in promovare in valoare de 1000 euro pe blogul castigatoarei, deci nu 1000 euro cash, deci nu ca sa platim aparatul lui Dedi:))). back tu u mona!

11 comentarii:

Aletheia spunea...

mi-a facut pielea de gaina postul tau, si mai ales ultima fraza. no comment, I totally agree! Merita sa nu faci compromisuri!

Simona Corlateanu spunea...

Vremurile tale sunt si vremurile noastre! Felicitari pentru articol...ficare femeie din categoria noastra de varsta se regaseste in ce ai scris! Mai ales aia cu "Nu are mama, ca tzi-as da!" mi se rupea sufletul! Si asa...fara resurse...ii port mamei un deosebit respect. Cred ca legea compensatiei a facut din noi oameni si mai puternici...si mai intzelepti....
Nu am ajuns noi asa departe...dar suntem dovada ca se poate si fara...

Anonim spunea...

Atat de bine cunosc raspunsurile pe care le-ai auzit tu... si din cauza asta n-am fost un copil care sa isi doreasca mai mult decat isi pot permite parintii. Ma bucur ca m-au educat asa, pentru ca am invatat sa ma bucur de fiecare bucurie pe care mi-o pot oferi eu insami, sau pe care mi-o ofera altii.

Imi place mult postul tau. :)

Mikidos spunea...

fata..noi chiar asa am crescut. mama ne-ar fi dar orice, dar chiar nu avea..insa paradoxal din salariile alea mizere au putut sa faca oameni din noi. ca acum isi doresc ca noua sa ne fie mai bine decat le-a fost lor, e de inteles..toate mamele cred ca vor pentru fetele lor barbati instariti..insa crede-am ca mama ar da toti banii din lume numai ca sa ne stie fericite (in cazul unui mascul plin de bani care ne-ar face viata un iad). Si da..dragostele merita, eu stiu. Si banii..vin cu timpul. Si parca mai cu drag ii folosesti cand stii ca vin de la voi doi, oamenii care va iubiti. Nu ca e mai buna supa chioara dintr-o sg farfurie daca o imparti cu cel iubit? Noi sa fim sanatoase. Si daca le vom spune si noi fetelor noastre "n-are mama ca ti-ar da", si ele ne vor intelege..

Irina spunea...

Frumos si adevarat ceea ce ai scris!
Plus ca nu totul este de vanzare...pe langa dragoste, sunt multe pe care nu le poti cumpara!Eu as vrea sa pot uita ceva...cum ma pot ajuta banii in acesta situatie?

delia spunea...

ma bucur si ma doare sa vad ca generatia "n-avem" dar "putem" se regaseste in ce am scris.
tomata: si eu te citesc:)
miki: tu cred ca esti cel mai bun exemplu, mai ales cu tot ce ai patit lately. dar cum ti-am mai zis, eu te invidiez!
irina: lobotomie...s-ar putea sa te coste niste amintiri frumoase. esti sigura ca vrei?
mona: tu ai talentul, asta chiar te-a ajutat.

Anonim spunea...

Parca si daca am vrea, nu prea are cum sa ne iasa asta. Sa ne vindem pentru dragoste.
Ma bucur ca te-am descoperit pe hotcity:). Si tin pumnii.

delia spunea...

oho..de putut se poate, numa ca tre sa ai patternul specific pt asta. multumesc, o sa mai incerc sa scriu.

Irina spunea...

Ei...nu nici chiar asa:)As fi vrut doar sa fie altfel.
Imi amintesc ca niciodata nu mi-am dorit mai mult dpdv material, eram invatata cu putin...cred ca educatia a fost de vina!

Unknown spunea...

Trebuie neaparat sa specific ca nu e vorba despre o suma de bani, ci de echivalentul sumei constand in publicitate pentru blog...Dar articolul e superb :)

Delia spunea...

multumesc frumos, ai fost si mai clara:). nu de alta dar as fi fost acuzata de venituri fara justificare:).