miercuri, 21 ianuarie 2009

Nimic despre criza

Vorbim foarte mult despre criza. Nu ca n-ar exista. Insa ne cam folosim de aceasta perioada grea. Mai trist e ca unii chiar nu-si dau seama ca vin vremuri dificile si vorbesc aiurea despre ea. Despre criza. In ultimele 3 zile am vorbit despre criza cu urmatorii: portarul, taximetristul, parintii mei, parintii lui, Dedi, prietenele mele, prietenii lui, candidatii mei, seful meu, fosti colegi, vanzatoarea de la magazinul de jos. Pana si Obama a vorbit aseara despre criza si bine a facut. Poate ca acum cei care nu au crezut, or sa creada. They believe.
Cea mai interesanta discutie a fost cu taximetristul care ne-a marturisit ca lui nu-i pasa ca vin vremuri grele si ca daca banca o sa ii ia masina, n-are decat. E doar o masina. Atat timp cat are unde sa doarma si ce sa manance, sa vina si criza.
Dintre noi 2, eu sunt cea mai fricoasa ca vine. Criza. Doar pentru ca nu avem o casa mai mare in care sa ne crestem un eventual copil. In rest, fasole si cartofi am mai mancat. Ceai si lapte am mai baut. Si-am mai supravietuit. Sa vina, zic. Criza.

3 comentarii:

Anonim spunea...

As vrea sa-mi spuna cineva ca am o sensibilitate exagerata si ca nu ar trebui sa fiu trista din cauza crizei. Dar oare o fi exagerat sa-ti para rau ca oameni sunt dati afara sau ca se sinucid ca nu au cum sa ramburseze credite la banci care au dobanzi necrezut de nesimtite, ca sa nu zic de 90%?Eeeee - exagerez eu - "taci cu mama...o sa treaca":D

Mikidos spunea...

mama mea a zis asa: draga mea, noi traim o criza de ani de zile. Cand tu si sora'ta lucrati, nu am mai simtit-o caci erau 4 salarii in casa. Acum aia mica s-a maritat, tu stai acasa. Noi sa fim sanatosi, ca iti da mama de mancare. Cat avem..Cand n'om mai avea, o sa mancam ce am mancat si pana acum:))
Mama stie si noi stim, ca doar asa am trait in copilarie, mai stii? Ce bun era grisul cu lapte..

delia spunea...

sa stii! ai mei is in Italia si slugaresc pe acolo si mi-au zis o chestie faina: criza e pt cei care au avut mult si acum sufera ca nu mai au. dar noi astia care am avut mereu putin, nu suferim deloc:). vezi ce bine-i sa fii sarac? gandesti limpede si nu te iau depresiile!