marți, 1 aprilie 2008

Bataia e rupta din cucuietii din vale

Intamplare adevarata in autobuzul 22, intre statiile "Piata sudului" si "Narcisa", Bacau, orasul tuturor posibilitatilor.

Bunica si nepotul pe locurile din fata, ea in piciore, plodul pe scaun, molfaia o guma si se foia pe scaun. Dintr-odata il tranteste cu capul de scaun, i ia si-l zguduie si-i spune printre dinti: "Stai dracului pe scaun ca bucati te fac!" si il mai ia o tura de trantit cu capul de scaun, pana crede ca-l potoleste. Lumea din jur, scandalizata incepe sa o apostrofeze pe bunica, zicand ca-i nebuna si ca daca ar fi al ei nu l-ar mai maltrata si ca ce greu e sa cresti un copil si ca , si ca...Bunica nu riposteaza insa ii mai trage una copilului, care scanceste cu lacrimi dar fara glas, probabil obisnuit sa fie alintat asa zilnic. Nu zice nimic, nu urla, nu reactioneaza zgomotos.
Pret de o statie de autobuz se calmeaza spiritele, coboara cei doi, cobor si eu dupa ei si aud in fata mea: "Tu-ti gura ma-tii, ca-ti zboara dintii"!

Un comentariu:

Dedi spunea...

bataia e rupta din TRAI!
avem un trai in general prost, datorat unei educatii in general proaste. copii romani nu judeca ce e rau si ce bine pt ca sunt obisnuiti sa isi ia palma peste ceafa cand e fac "rau". iar cand palma oboseste, copilul nu mai stie daca greseste si ii da inainte...scuipa linistit pe strada si paseste in viatza cu capul plecat de la bataile trecute.