luni, 23 septembrie 2013

Colorata nu-i prea gata!

Luca nu vrea si nici nu stie sa coloreze, sau sa picteze sau sa deseneze. Pur si simplu, cred ca nu e bun la asta. Ceea ce inseamna ca nu-l mosteneste pe ta-su in artele vizuale deloc, si mor de ciuda. E drept, are ritm si bate la tobe la 2,5 ani, dar ca orice mama dusa cu capul, imi imaginam ca va fi copilul perfect care va mosteni toate talentele lu ta-su: desenat, foto, sculptat, indemanare, muzica. Well, a luat fix modul meu de gandire, deloc analogic, vorbaraia mea, povestile pe care i le inventez si pe care si le inventeaza, umorul nostru si dintii mei stricati:).
E devreme, stiu, sa caut in el, dar observ cam cum e de pe acu, si cred ca e important sa ne dam seama despre tiparul creierului sau si despre ce credem ca il va atrage: deocamdata sunt muzica si vorbaraia:).

16 comentarii:

Anonim spunea...

cum adica nu stie sa coloreze, deseneza sau picteze? la varsta lui copiii mazgalesc si atat. am lucrat cu copii de la 6 luni la 12 ani. am vazut parinti bucurosi de ceea ce faceau copiii lor. nicidecum sa dea verdicte de genul nu stie ..... dumneavoastra care vorbiti de parenting, cursuri peste cursuri, neetichetari ale copiilor.... ma mira ca nu ati invatat nimic pana acum. hai sa nu analizam fiecare pas al copilului. sunt analisti mari care si-au analizat copiii. motiv pentru care relatiile lor au lasat de dorit.

au anonim iritat

Del spunea...

Un anonim iritat si fara simt ironic si autocritic. Stati jos, nota 4!

Anonim spunea...

:) blogul unei proaste care se da desteapta!

Del spunea...

pai da, ce sa facem, mai bine ne dam prosti pe net, in vazul lumii si ne aratam chilotii si vulnerabilitatile ca sa ne citeasca oamenii mai destepti dimineata la cafea. e simplu si mai istet, asa-i multumesc anonimo ca mi-ai adus aminte cui scriu!

Anonim spunea...

Dar cine va pune sa va aratati chilotii? Exhibitionismul exacerbat are riscurile lui.

Anonim spunea...

eu sunt anonimul iritat. doamna profesoaa comunista, nu se mai dau note in timpurile astea. nu mai sunteti la curent cu programa scolara, desi ar trebui. doar asta faceti zi de zi. va educati despre educatie. am decis sa parasesc clasa pt ca nu gasesc nimic interesant, care sa ma inspire. doar fitze de clasa medie. vad ca nu sunt singurul cititor care nu va place. suntem mai multi, ne amuzam. nu va faceti probleme.

Del spunea...

Nu imi fac, multumesc! O zi minunat.

izabela spunea...

vaaai anonimule, dar cretinilor le trebuie o clasa speciala, noroc ca nu v-a dat doamna afara nu va simtiti si mai prost!

dedi spunea...

Sa lasam anominii in plata Domnului.

Eu la varsta lui Luca si chiar mai mare eram luat peste picior de maica-mea pentru ca nu stiam sa colorez nimic. Foloseam doar maro si negru si depasam toate contururile. Eram praf!
Deci Luca e pe drumul bun :)

mino spunea...

Non violenta, limbaj al iubirii, identificarea nevoilor, alfie kohn...pfff! Par dintr-un univers paralel cu realitatile multora din jurul nostru. Curs de bune maniere, cu asta trebuie inceput. Trebuie sa gasim ceva de genul asta. Cautam, dragi anonimi?

Adela Stan spunea...

David al meu la 5 ani depaseste conturul si nu are rabdare sa mazgaleasca nici 2 minute! Pun pe seama faptului ca este foarte energic, nu are stare, se plictiseste repede si cred, nu are nici talent dar nu-i bai!

Del spunea...

Fac un disclaimer: mesajul din spate era ca cei mici nu se nasc cu talenetele parintilor, ca nu e obligatoriu sa fie precum parimtii lor, si ca nu ar trebui sa ii impingem sa performeze unde credem noi ca ar fi bine dar, probabil de la oboseala, am scris taman invers. Multumesc pentru feedback-uri, nu multumesc, ba chiar ii invit afara pe cei care au chef sa defuleze mizerii personale aci. Si da, bag moderare de comentarii!

Anonim spunea...

De la oboseala sau nu, mesajul nu e ala pe care il spui in disclaimer. A naibii oboseala...:)

X spunea...

Oh, cate comentarii rautacioase.
Efectul Pygmalion este o etapa absolut normala de dezvoltare parentala. Faptul ca experimentezi asta este bine, fiindca astfel "cresti" catre momentul dobandirii independentei copilului.

Si eu am un baietel, de aceeasi varsta cu Luca si ma regasesc in multe din experientele si trairile tale. Mi-am pierdut anul acesta tatal si m-a ajutat mult sa citesc ce ai scris tu despre pierderea ta! In general, ma ajuta sa te citesc :)

La capitolul colorat in contur, am incercat urmatoarea chestie: i-am decupat copilului imaginile de colorat pe carton. Imaginea fiind decupata, are un contur real, tridimensional si copiii respecta coloratul in interiorul imaginii, chiar daca o lipesti pe o coala mai mare. In felul acesta il ajuti sa invete reperele de contur, delimitare.
Poate se distreaza si Luca mai bine colorand asa.

Eu ma bucur ca scrii!

Anonim spunea...

delia despre ce siropuri de fructe este vorba aici, de la ce firma sunt si de unde pot fi cumparate? -->>http://www.totuldespremame.ro/copilul-tau/nutritie/6-siropuri-naturale-magazin-mana
Multumesc!

Delia spunea...

http://www.ma-na.ro/ si sunt pe bune f misto si bune!