luni, 18 aprilie 2011

Doamna, copilul dumneavostra......???

-nu e prea mic sa il scoateti afara?
- nu e prea mic sa il plimbati cu metroul/ in piata/ in magazine????
- doarme cu voi in pat?
- nu sta deloc in patutul lui?
- de ce nu poarta caciula in casa?
- sigur sta bine cu coloana in marsupiu? Nu e periculos pentru el, la varsta asta?
- chiar suge incontinuu? la san? dar biberon cu formula nu ii bagati ca sa doarma mai mult?
- sta numai in brate? dar mai lasati- l sa stea si singur si sa planga!!!!
Ce poti sa raspunzi la asemenea provocari, ca daca le zic indiscretii, curiozitati ori barfa, zice lumea ca reactionez asa de la hormoni??? Daca e ceva ce invat dupa 5 saptamani de maternitate, e ca niciun copil nu seamana cu altul, ca ritmul de crestere difera si ca, mai ales, intrebarile de genul asta incep sa ma lase rece si sa nu ma mai afecteze asa cum o faceau la inceputul experientei noastre impreuna. Fiecare isi creste si poarta copilul in felul propriu si ce e bine pentru al meu, nu e aplicabil si pentru al tau. Cert e ca de acum o sa imi pun castile de la ipod in urechi cand voi iesi cu copilul in lume, macar asa sa nu mai aud cum se tot mira lumea in jurul meu.

13 comentarii:

Andreea Badran spunea...

Oooooh, si inca cate o sa mai auzi... This is just the beginning!

Delia spunea...

Vaiiii, ce-o sa ma mai distrezzzz:)

bp spunea...

asta acum !:)

Ema spunea...

E bine daca te distreaza prostiile astea, pe mine ma enerveaza in continuare, chiar si dupa un an jumate, desi nu lemai aud la fel de frecvent ca la inceput. Iar alea cu caciula-n casa, cu scosul afara cat e foarte mic si cu marsupiul cred c-au fost cele mai frecvente. Ba nu, mint, aia cu biberonul cu formula m-a stresat cel mai tare, mai ales c-a venit de la persoane din familie. Drept dovada ca n-am avut taria ta de caracter si i-am dat formula si de la un punct incolo pe formula a ramas. Deci ignora cat poti, ca fffffffff bine faci! Infiintam clubul mamicilor care n-au nevoie de sfaturi/povete/dojene nesolicitate si neavenite? Te punem presednta!

Ema spunea...

Ba am avut parte si de aia cu dormitul cu mine-n pat si cu luatul prea mult in brate. Ba acum vreo luna, cand am vrut sa-i cumpar o caciulita, tanti vanzatoarea mi-a dat una cu vreo doua numere mai mare ca nu, nu vedeti ca aia (aleasa de mine) nu-i sta bine pe cap si ca ii trebuia una mai mare? Pe care o s-o poarte probabil la toamna, cel mai devreme, ca acum ii este muuult prea mare.

Delia spunea...

Ema, de fapt nu ma distreaza inca, ci ma seaca de nervi, dar incerc sa nu o iua razna pentru ca eu sunt si justitiara si nu e bine:). sunt de acord cu clubul mamicilor, tre sa il facem musai si oricum tre sa ne vedem prin IOR, nu?

Alina Safta spunea...

-nu e prea mic sa il scoateti afara?
ba da, sigur, o sa astept pana pe la 6 luni sa-l scot la aer, cate un pic asa si atunci, 10 minute pe zi pe balcon.
- nu e prea mic sa il plimbati cu metroul/ in piata/ in magazine????
te oferi tu sa stai cu el cat imi fac eu cumparaturile?

- de ce nu poarta caciula in casa?
ca nu e politicos, caciulile si palariile se scot cand intri in incapere. he he! eu am primit-o deja si pe cea cu "nu poarta caciula afara"

- chiar suge incontinuu? la san? dar biberon cu formula nu ii bagati ca sa doarma mai mult?
mmm...ma intreb cate dintre mamele noastre dadeau lapte praf copiilor...o avea somnifere in el laptele praf si nu stim noi

- sta numai in brate? dar mai lasati- l sa stea si singur si sa planga!!!!
s-o continui p'asta: "sa-si dezvolte plamanii" ...mi-e si frica, daca fica'mea n-o sa aiba plamanii suficient de dezvoltati ca n-am lasat-o sa urle?
hai kiss!ignora-i, eu asa fac!

raluca spunea...

cum spunea Andreea, e doar inceputul, deci obisnuieste-te sa dai "ignore". Iar daca ai dubii ca nu e bine ceva din ce faci, stii cu cine sa vorbesti, suntem aici, toata adunatura de mamici prietene:)

raluca spunea...

Fara legatura: imi place asa roz:)

Ema spunea...

Da, sigur, sper sa ne vedem prin IOR, noi facem turul lacului aproape zilnic, ne si dam in leagane pana ni se face rau. Poate stabilim sa ne intalnim intr-o zi, sa treaca Pastele, ca noi plecam din Bucuresti, dar dupa ce ne intoarcem mi-ar placea sa ne vedem.
Si da, ai dreptate, si pe mine ma enerveaza inca toate bagarile in seama ale altora, nu chiar ca la inceput, dar oricum eu inca nu reusesc sa dau „ignore”, apropo de ce spun fetele aici.
Apropo de plecat din Bucuresti, Tudor a calatorit prima data cu trenul vreo 400 de km (adica 7 ore) anul trecut, cand avea cinci luni, de unde comentariile oripilate si oripilante ale altora: copil asa mic cu trenul? pe distanta asa mare? dar curentul din tren? dar microbii? etc etc

Delia spunea...

Raluca: sotul a ales rozul:)
Ema: da, ne vedem dupa paste; cat despre drumul cu trenul, nu mi se pare nimic iesit din comun ca l-ai dus atata drum; eu il duc in iunie la bacau si va fi si nebotezat, iti dai seama ce discutii o sa iasa:))!

Ema spunea...

O da, am uitat, cum, il scoateti nebotezat din casa? pune-i batista pe fata, sa nu se uite lumea la el, ca nu e bine sa-l vada daca nu-i botezat.si la botez, tu, ca mama, nu ai voie sa intri in biserica (asta la trei luni jumate de la nastere, deci nu mai eram lehuza), vai, ai dezbracat si imbracat tu copilul, nu e bine, nu ai voie sa pui mana pe el, moasa trebuia sa faca asta. Vai, dar nu ai moasa? Cum se poate? si da-i, si lupta. S-ar putea face o antologie a superstitiilor, prejudecatilor, prostiilor care circula in popor pe seama cresterii copiilor.

Ecomami spunea...

Discutie la Busteni cu o doamna de vreo 50-60 de ani. D avea vreo 7-8 si statea bine merci in Manduca:
-Sta prea cracanat copilul ala acolo!
-Ba nu
-Ba da
-Ba nu
-Ba da
si a mai continuat asa pana la un momentat dat cand eu am decis ca e mai bine sa plec. Nici eu nu m-am obosit sa ii explic foarte bine de ce, recunosc