joi, 10 iunie 2010

De ce ma machiez?

Asta se va vrea raspunsul peren al intrebarilor care ma urmaresc de ani de zile si pe care le primesc de la ...ati ghicit... barbati! Inclusiv de la barbatul din casa care nu intelege de ce trebuie sa ma machiez, nu intelege necesitatea si principiul, insa nu imi interzice acest ritual, ba chiar e de acord sa cheltuim o suma pe nevoile mele estetice.
Revin la intrebare si imi aduc aminte de toate manifestele barbatilor care ne striga in fata ca suntem mai frumoase naturale, ca pielea nu respira sub o masca ce fond de ten, ca nu le vine sa ne pupe pe un strat de ruj si ca suntem deformate de cateva grame de pelicule colorate.
Primul impls pe care il am atunci cand mai sunt intrebata de machiajul meu este ceva de genul: dar care-i problema ta?
Dupa care ma potolesc si incep peroratia teoretica cum ca tenul este protejat de stratul de fond de ten, cum ca exista farduri si rujuri pe baza de minerale care iti ajuta tenul in momente de uscaciune maxima, cu trimitere la reviste specializate si profesionisti in domeniu.
Insa adevarul gol golut pe care mi-l asum este ca eu nu ma suport fara machiaj. Arata oribil, sunt o copilandra cu bujori in obrajori si cu vase de sange sparte si cosuri temporare, ca deh, oameni plini de toxine suntem.
Daca se intampla sa ies din casa rapid pentru o paine si uit sa imi pun ceva pe fata devin nesigura si nu mai stiu cat costa painea si nu dau doi bani nici pe mine.
Minimul de machiaj pe care mi-l pun este un fond de ten, rimel si blush...dar si asa, tot nesigura ma simt. Totusi, o lupta am castigat-o: pot sa traiesc fara ruj! Ma declar mandra ca nu mai sunt dependenta de el, asta si pentru ca nu mi-am gasit inca o marca preferata cu o nuanta asisderea. Insa acesta este singurul compromis pe care il fac in materie de produse de make-up.
Istoria mea si a produselor de make-up este lunga si totul a inceput cu un creiopn dermatograf mov, marca Ada, pe care inca le mai folosesc. Am trecut prin toate fazele gen Ruby Rose, Oriflame, Avon si altele. Doamne, ce bine ma simt cand sunt machiata, iar apogeul a fost ziua nuntii cand am avut parte de un machiaj profi care chiar a rezistat pana la ora 5 dimineata.
Voi cum va simtiti bine? Cu sau fara machiaj?

5 comentarii:

Simona Maxinoiu spunea...

referitor la ruj, sa te invat: Guerlain are o gama de stick glossuri absolut fabuloase. Eu am nuanta "Rose des Sables" care are codul 900 si face toti banii, cremos, natural, luciu atat cat ii trebuie, ce sa mai, am facut o pasiune pentru el... Ti-l arat cand ne vedem :)

malina spunea...

eu nu m-am mai machiat de la nunta.sincer, nu prea suport nimic pe fata in genul asta. apoi, nu prea-mi place cum imi sta machiata sau poate n-am gasit eu combinatia ideala. dar fiecare trebuie sa faca exact ce simte!

Ema spunea...

Cu machiaj, categoric, nu strident, nu mult, dar sa fie acolo, desi trebuie sa raspund si eu la aceeasi intrebare privind utilitatea lui. Din pacate, de cand cu Tudor cel mic, nu prea mai am timp pentru ritualul meu cosmetic, copilul nu are rabdare intotdeauna, am invatat in ultimele opt luni sa ies din casa pregatindu-ma in doua minute, maxim. Si da, in ziua nuntii m-am bucurat si eu de cel mai tare machiaj posibil, cine l-a facut a fost un adevarat make-up artist.

delia spunea...

@ malina: sunt unele femei care arata grozav fara make-up; din pacate eu nu ma numar printre ele, asa ca ma bucur de artificii:) am prietene care nu au nici macar un rimel acasa dar carora le sta foarte bine fara;
@ema: si eu zic ca nu ma machiez strident ziua, seara mai exagerez dar imi si place; cred ca totul tine de cum te simti mai bine, sustin in continuare make-up-ul, dar nu il recomand tuturor doar pt ca mie imi place.

Anonim spunea...

daaaa!! make-up !
ptr ca meritam! ptr a ne respectam! ptr ca suntem mai feminine! ..cu sau fara...? fara la plaja .. cu ...atunci cand simti nevoia! mai mult sau mai putin ? in mod normal ar fi cat mai finut si elegant cu putin make-up..DAR uneori si acel "finut si elegant " necesita muuulteee.. fond de ten ..corector.. albul ce accentueaza frumos arcada contrastand si evidentiind in acelasi timp sprancenele..ooh dar sprancenele pot fi si ele "tratate" cu fard daca nu sunt vopsite...
Nu cred ca mai are rost sa mai continui !!:)))))