miercuri, 3 februarie 2010

Mireasa, butoi cu pulbere

"Cand la femei le vin idei, sa nu faci glume, ca ti-o iei", asa zice maestrul Andries, iar eu zic la fel, mai mult, sa nu te pui cu mintea unei femei-mirese, si mai ales cu actiunile ei.
Asta am invatat in ultimele luni de cand m-a apucat vria, si de cand am testat limitele celor din jurul meu care se vor draguti si binevoitori, si vor sa ma invete. Lectiile pe care le primeste o viitoare mireasa sunt elaborate, din putul gandirii si vin mai mereu pe filiera familiala. Mereu rudele au ceva de adaugat, au idei sanatoase pentru tanara familie si stiu ei mai bine. Orice. Si toata lumea uita ca o mireasa nu gandeste rational, ci mai degraba hormonal si emotional, iar ca actiunile sunt de-a valma, gandite si mereu razgandite.
Eu zic ca unei mirese nu trebuie sa-i spui niciodata ca pantofii ei nu trebuie sa fie colorati pentru sunt vulgari, nu de alta, dar ea se va razgandi zilnic si in final, tot albi ii va incalta.
Unei mirese nu poti sa ii spui ca ii sta prost cu noua culoare de par si, ca "toata familia" spera ca la nunta sa aiba o culoare "normala".
E o mare greseala sa ataci problema greutatii corporale in prag de nunta, pentru ca o mireasa e frumoasa oricum. Chiar si cu cele cateva kg in plus care o fac femeie. Deci, daca ai o mireasa in preajma, nu ii spune ca trebuie sa mai slabeasca, ori ca " ai cam pus pe tine in ultimul timp". Nu se face.
Mireasa e ca un butoi cu pulbere care poate exploda oricand, asa ca tre sa fii cu bagare de seama. Insa nu o minti. O mireasa stie cand minti, simte ipocrizia si reaua vointa. E greu cu o mireasa. Azi sta bine cu nervii, maine e la pamant cu ei. O mireasa e buna la casa omului numai pentru o perioada scurta de timp, asa ca incercati sa o menajati si sa ii faceti un pic viata mai usoara, ei si viitorului sot, care sta si suporta schimbari radicale. Despre sindromul "mire", in episodul urmator. Pana una, alta, mai sunt 79 de zile!!!!!!

12 comentarii:

sultana spunea...

eu nu am avut pb de genul asta cind m-am maritat, e drept ca nu comenta nimeni vis-a-vis de aspectul meu. insa stiu ca am facut ceva concesii de dragul familiei, concesii care mi-au adus destui nervi in ziua nuntii si-n saptamina de dinainte. totul trece insa atit de repede si e atit de obositoare ziua nuntii incit nu vrei decit sa plece toata lumea acasa si sa scapi odata. apoi te simti aiurea, fara scop, si intr-un fel ai vrea s-o iei de la inceput s-o faci 100% dupa cum vrei tu. asa ca nu te mai alarma inutil, lasa de la tine acolo unde nu e important. daca intri in hora, trebuie sa joci.

Carmen spunea...

Citez: ce culoare e asta? cele mai urate mirese au rochie d-asta!; Cuuuum????? Nu-ti pui voal??????; Esti sigura ca vrei trandafiri grena?; Sa-i spui coafezei sa-ti faca niste zulufi etc. And so on, and so on. Singurul lucru cu care am fost pana la urma de acord a fost voalul.
Asa ca te inteleg.

Delia spunea...

In sfarsit cineva care zice: Te inteleg, e normal si nu "nu te mai agita, stresa, esti cu capul!
nu mai vreau sa aud refrene din astea, pana la momentul X vreau sa aud numai intelegere si zambete aprobatoare.

Alina Zaharia spunea...

Un articol bun de dat pe Guerilla sau Clandestino, colorata miresica!

Felicitari pentru PAS! Sa fie intr-un ceas bun, cu 61 de minute!

Delia spunea...

sarumanaa! uite cine ne scrie de pe meleaguri indepartate; nu cred ca e de dat pe undeva, sunt doar stari si nervi pe le intelege doar lumea avizata; si nu, nu m-am tacanit prea taree:). cum esti? ce faci? cum faci?:))

Alina Zaharia spunea...

Chiar daca inteleg ca blogul are rol de defulare, mie mi-a placut. Si ma relaxeaza sa citesc.

Sunt minunat de bine. Studiez. Cu grija si rabdare.

Laura spunea...

dunno if it helps, da' mie-mi place mult mult culoarea de par. si ideea cu pantofii colorati.

noi suntem oameni noi, nu prea are sens sa-si dea cu parerea famelia din indepartata moldova. :) spune-le ca inventam obiceiuri noi :)

dedi spunea...

bai pipal. NU INTELEFETI GRESIT! Delia pare agitata online. Dar acasa e linistita. Se agita atat cat as banuit ca se va agita. Nu ma sperie, nu ma streseaza, nu ma agita. E normal sa fie oleaca cu griji. Pana si eu am griji, dar si nerabdare.

Hai k mai e putin si ne dixtram :P

Groom-zillu.

Delia spunea...

@alinuta: astept un mail de la tine in care imi povestesti cu lux de amanunte ce faci acolo, da??:) si ne vedem la paris???:)
@laurica: gracias chica! trebe adaptata inca olecuta culoarea si idea de pantofi, dar ideea centrala asta va fi;
@dedi: nu-l asculatti pe Dedi; sunt stresataaa:))) vreau sa aud ca e normal:))

Carmen spunea...

E normaaaaal :) O sa-ti treaca fix cand te astepti mai putin. O spun din experienta. Desi experientele nu sunt la fel, dar imi suna cunoscut toate gandurile si starile astea ale tale :)

Anonim spunea...

Problemele tale au fost si problemele mele. Mie socrii au reusit sa imi strice nunta. S-au implicat exagerat de mult, desi noi plateam. A iesit o petrecere care nu mi-a lasat amintiri placute. Acum trebuie sa imi botez copilul si din nou tind sa se bage, insa am puspiciorul in prag.

Delia spunea...

@carmen: cred ca deja trece:)
@anonim: eu nu am probleme deloc cu socrii, mai degraba familia mea e datatoare de feedback-uri care mai de care, dar dc cineva s-ar baga asa de tare incat sa-mi strice nunta, i-as cam scoate ddin schema; pana aici:). pan la urma tre sa fie cineva in famelie care sa schimbe metehne si traditii si sa aduca originalitate si un pic de aer proaspat.parul portocaliu n-a stricat pe nimeni pana acum:))