joi, 27 noiembrie 2008

CSR sau filantropia

Ma intereseaza fenomenul CSR destul de mult in ultimul timp si caut repere bibliografice, in afara de Internet. Daca aveti cunostinta de autori straini specializati in directia asta, studii de caz din afara sau studii de caz de la noi, va rog sa imi dati si mie cateva referinte. In Romania nu stiu foarte bine care e istoria acestui fenomen de CSR sau filantropie la nivel organizational, insa ma documentez.

La nivel individual, daca donezi haine, carti, reviste, lucruri folosite, bani si cadouase simbolice, se cheama ca faci Individual Social Responsability?:). Prefer varianta de filantropic.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Responsabilitate sociala corporatista - Luminita Oprea - ed. Tritonic - http://www.tritonic.ro/isbn-973-733-056-0.htm

Delia spunea...

mersi, notat.ma intereseaza mai mult autori straini.

Anonim spunea...

Buna Delia, comentariul meu e mai mult legat de ceea ce intelegi tu prin CSR, e adevarat ca de cele mai multe ori se manifesta la nivel organizational prin filantropie, insa CSR este de fapt un mod de a face afaceri in mod responsabil pentru societate, e vorba de proiecte de filtrare a emisiilor de gaze la anumite fabrici, de a folosi resurse din reciclare pentru anumite produse, e vorba de modul in care faci bani, intr-un mod responsabil fata de societate, nicidecum filantropie :) - poate vei gasi si informatia asta in bibliografia de specialitate straina. Spor!

delia spunea...

Aura, ai dreptate, eu am transpus fenomenul de CSR intr-o realitate accesibila si altora; nu toata lumea stie ce e CSR si nici cum se manifesta la nivelul oragnizatiilor.eu stiu de CSR de ceva timp dar acum il aprofundez din motive profesionale.

Anonim spunea...

Exista o carte de Kotler - Social Marketing - care trateaza, mai a-la-longue intr-adevar, problema CSR-ului. Altfel, poti sa pui mana pe o carte de Bortun, cica e cel mai bun expert pe CSR din Romania, si sa-i scanezi bibliografia.

Succes

delia spunea...

mersi frumos, uite ca la dumitru bortun nu m-am gandit, buna idee.o caut si pe cealata.