marți, 5 martie 2013

Primele zile de gradinita

De ieri am inceput gradinita. Mergem la Mariposa Kids, o gradinita libera. Suntem foarte stresati.
De ce folosesc pluralul? In mod direct am inceput postarea cu "noi mergem, noi am inceput, noi suntem stresati" pentru ca mergem impreuna, eu il secondez pe Luca in clasa si el e lipit de mine.
Prima zi a fost ok, cu o clasa de pici noua, cu inca doi colegi si cu o educatoare blanda, dar deloc ferma, empatica si calda. Am avut niste feelinguri ciudate si nu stiam de ce. Toata noaptea trecuta m-am framantat, dar apoi aveam sa vad de ce. Ma gandeam ca pentru ca nu prea reusea sa il atraga in jocuri si uite asa eu interveneam in jocul lor. Luca era peste tot, numai in atentia ei nu. Ieri am rezistat aproape 3 ore.
Azi dimineata am primit o veste soc, mai mult pentru mine: Camelia, educatoarea, a plecat, asa ca ne repliem, si ne ducem la clasa de pici cu cei 14 copii. Ieii! Soc si groaza au urmat cam pentru o ora, nimeni nu intelegea nimic, copilul isteric, eu speriata, ca ce face baiatul ca se obisnuise cu doamna- si acu rad de ce fraiera am fost pentru vreo ora asa-, pana cand noua educatoare incepe lucrul. Copilul meu isteric si lipit se desprinde mine si se implica in cantat, modelat, alergat, facut gimnastica, joaca cu nisip, e drept, cu mine in zona, dar nu in clasa, ci pe hol. Asa ca notam o zi mai buna, cu stat la gradi mai mult de 3 ore, fara chef sa manance cu copiii, insa cu drag de gradinita.
Cum ma simt eu? Ca si cum as da din nou licenta, ca si cum l-as abandona la internat, ca si cum creste si mie mi-e teama. Brr!
Revin cu un up-date la final de saptamana.

5 comentarii:

A spunea...

sentimentul ala cand copilul incepe sa se joace cu copiii de la gradinita si tu cam nu prea ai ce face pe acolo...este heart-breaking:) si ma gandesc ca nu e decat un demo pentru alte despartiri firesti ce vor urma...tinem pumnii pentru Luca in devenirea lui de omulet mare:) in alta ordine de idei ai un premiu la mine pe blog, stiu ca nu te incadrezi la "bloggeri la inceput de drum" ci mai degraba la categoria "cine a pus bazele blogging-ului in Romania" dar simteam nevoia sa-ti dau un premiu:)))

Del spunea...

Multumesc! Ce dragut, ma bucur, jur ca nu stiu ce tre sa fac acu:).

Alina spunea...

chiar vroiam sa te intreb, cum ti s-a parut gradinita Mariposa? ma intereseaza si pe mine pentru baietelul meu de 3 ani.
multam

viata-e-a-mea spunea...

Buna,

As vrea sa imi aduc si eu baietelul la aceasta gradinita, grupa mica. Poti te rog sa imi spui daca la voi totul este ok?
Multumesc,
Raluca

Del spunea...

Buna, din pacate Luca nu mai merge la Mariposa chiar din primavara ca nu statea, asa ca nu am mai incercat, mai stam pan la 3 ani acasa. Dar avem prieteni cu copii acolo care sunt multumiti. Un mare plus: mancare gatita acolo foarte bine si sanatoasa, fara prajituri si dulciuri. Bafta!