joi, 22 decembrie 2011

Craciun in 3

De fapt, acest post este despre cum speram sa nu o luam noi razna pana de Craciun, si nu despre frumusetea sarbatorilor cu copil miscator prin casa.
In ultimele zile m-am tot abtinut sa nu-mi revars nervii creti aici si sa ma plang despre cum o mana de om iti guverneaza ziua, noapte, somnul si tihna. Pentru ca acum mi-e clar: parintia nu e pentru toata lumea. Nu e de ajuns sa iti placa copiii si sa lacrimezi cand vezi bebelusi ca sa vrei si tu. Daca vrei liniste, odihna si zile lense nu face copii, du-te in vacante, arunca banii pe fereastra, orice te satisface. Daca vrei seri urlatoare, zile in care nu apuci sa faci pipi linistita fara sa te traga copilul de chiloti, daca vrei nopti cu treziri dese, mai dese ca in armata si fara nicio sansa sa mai recuperezi macar 3 ore legate de somn, faceti copii. Nu e usor sa stai toata ziua cu copilul catarator, nu e simplu sa gandesti in conditii de urlete de disperare cand ai iesit din campul lui vizual. E greu, mie mi-e greu, recunosc, si stiu acum ca nu-s asa de rabdatoare, nu-s nici zen, nici din piatra, ridic tonul fara sa ma controlez si ma buseste plansul dupa.
Se spune ca nu ti se da mai mult decat poti duce. Cam asa-i, pentru ca altfel nu stiu cum de nu am fugit pana acu, sau cum de nu mi-am luat bona( chestie care e prioritara pentru la anul).
Daca copilul nostru nu ar fi dragalas, nu ar rade in hohote cand ne vede sau nu ar trancani toata ziua cuvinte precum: aidi ( haide), api ( lapte), apea( apa), copca( copacul), tata, mama, eiiii, nu am rezista orelor in care se zbate, ma musca de sani, ma ciupeste, imi da pantalonii jos doar doar l-oi lua in brate non-stop, tipa, plange, se chinuie sa planga ca sa fie remarcat.
Tot ce imi doresc zilele astea e sa avem mai multa, cat mai multa rabdare, sa-l intelegem si mai mult si sa il crestem decent, cat sa nu ne scoata ochii pentru posturile in care il param.
Desi, sunt sigura ca asta se va intampla!
Craciun fericit si energie buna!

5 comentarii:

Cristina spunea...

Oh, cat de bine ma recunosc in ce ai scris! Si eu imi doresc tot multa-multa rabdare cadou de Craciun!
Sarbatori fericite! Si macar un pic de liniste si somn!:)

Alina spunea...

Ma regasesc in ce ai scris. Tocmai ce am avut saptamana asta o seara in care 'ingerasul meu' nu m-a lasat sa adorm dupa nu stiu cate nopti nedormite si ma gadila, ma ciupea, tragea de mine in stare de somnolenta (pur si simplu nu mai puteam tine ochii deschisi la 11 seara) si cand o certam se punea in fund si radea de mine. Ei bine, a doua zi cine a stat posomorata toata ziua acuzandu-se ca nu a avut destula rabdare si putin mai multa energie cu copilul? Mda, si eu cred ca in final isi vor aduce aminte mai des cand nu ai avut rabdare decat atunci cand faci pe calul pana te doare spatele rau sau ii tii in brate cu ultimele puteri...In concluzie, si eu imi doresc un Craciun cu mai putine: "nu" si mai multa energie si rabdare! Va pup pe toti 3! Alina

Anonim spunea...

Aceleasi trairi le simt si eu... Uneori, cand venim acasa de la servici si cresa, nu pot nici sa ma spal pe maini pt. ca fetita mea vrea sa ne jucam IMEDIAT ce am intrat pe usa. Si zau ca mi-ar placea cateodata sa ma pot duce la baie in liniste, sa am 10 minute libere dupa o zi plina la servici! Eu de mult imi doresc mai multa rabdare, dar inca n-am gasit-o:) Poate ma aude acum Mosul si mi-o aduce in dar:)

Craciun linistit:)!

sultana spunea...

haide ma ca trece, pe cuvint ca uiti toate astea;) sa fiti voi sanatosi si intregi la cap ca toate trec. pup

Delia spunea...

Multumim mult, energie buna tuturor!
Bogdana, ti-e usor sa vb acu cand ai copil mare:)