Si griji, intrebari si chestii de rezolvat. Am facut la viata mea de job bugete de sute de mii de euro, am semnat contracte grele si n-am avut atatea nopti de griji cum le am pentru un "detaliu" care tine nunta.
Problema principala a ultimei saptamani a fost tortul: daca sa fie din martipan? de ce e asa de scump? cine il livreaza? ce compozitie vrem? ce forma? vrem suport? dar cu martipanul cum ramane?
Pai nu ramane, ne-am dat seama, luminati fiind de o alta miresica desteapta si mai odihnita, ca nu toata lumea prefera martipanul, deci sa scapam de el.
Ideea noastra era sa construim un tort intr-o anume forma, destul de mare si greu de realizat si care ar fi avut nevoie de martipan ca sa poata sa ii sustina greutatea. Deci marsam pe martipan, ca sa zic asa. Totusi, ne-am mai luminat si renuntam la el, urmand sa asezam tortul pe suporturi, asa ne putem juca cu formele cum vrem.
Interesant e ca niciunul dintre noi nu este mancator de prajituri, mai ales de torturi, asa ca aceasta misiune a fost de departe cea mai grea.
De unde luam tortul, pana la urma? Pai de la cei care il livreaza in toiul nuntii, ca sa nu ne riscam cu luatul tortului si scapatul lui pe jos:). In consecinta, il vom lua de la Agapitos, care sunt peste strada de locanta, si terminam cu balciul.
Abia astept sa aud ca tortul nu a fost bun ca nu stiu cum reactionez:))
10 comentarii:
prajiturile de la agapitos sunt cele mai bune
bai, nu stiu ce sa zic; nu m-au dat pe spate; dar repet, nu sunt o cunoscatoare de dulciuri si nu pot fi obiectiva; am gasit unul f bunnn la howard johnson, dar nu il liuvreaza nemercii astia si e si f scump; la agapitos e ok ca pret, fara martipan iar livrarea e gratuita si ti-l aduc seara;
noi am uitat complet de tort in iuresul petrecerii. pe la 5 dimineata ne-a tras de maneca un chelner: si tortul cand il aducem?
ca sa zic asa, nu tortul face nunta!
noi am uitat complet de tort in iuresul petrecerii. pe la 5 dimineata ne-a tras de maneca un chelner: si tortul cand il aducem?
ca sa zic asa, nu tortul face nunta!
asa-i, nu face! ma si gandeam ca la 5 cand o sa il taiem o sa mai fie o mana de oameni si eu ma strresz acu sa iau tort sa ajunga la toata lumea:)); dar dc imi ies vorbe ca tortu o fost naspa? ce ma fac eu cu guruu lumii?:))
asa-mi place cum vii tu mereu si ma calmezi si imi arati ca se poatee:)
nu stiu daca merita sa faci un mega sofisticat tort, oricum va ramine destul. noi am avut un banal tort patrat maaare diplomat cu interior de ciocolata - chipurile pt toate gusturile-, adus (ce aberatie, daca as fi stiut) cu artificii in cele 4 colturi! nu mai stiu ce gust avea, se pare ca era bun totusi, pentru ca, daca imi amintesc bine :), am mincat de voie inca vreo citeva zile din ce ramasese. in schimb la botez am avut un rafinat tort racoritor de inghetata cu fisca de care imi amintesc cu mare placere si mindrie, de parca l-as fi facut eu.
aoleu, zici ca mai sint 16 zile ? m-am luat cu vorba si am treabaaaaa!!
Pastreaza lucrurile simple si eficiente. Nu te lansa in elucubratii culinare fiindca la ora la care vine tortul toata lumea e rupta oricum. Tot ce e simplu e si de efect, si ramane si la categoria "+". Sa auzim de bine
vad ca aici comenteaza doamne de cate doo ori. eu prefer sa fiu concisa si sa-ti spun o singura data ca ma bucur ca nu ati renuntat la tort. e bine sa aveti si ceva dulce. martipan sau afganistan, sa fie ceva dulce.
am gustat si eu mostra de la agapitos.. e f. bun. stai calma!!!
am luat de la agapitos; adjudecat:)
Trimiteți un comentariu