marți, 22 decembrie 2009

Si noi il tavalim pe Mosul

Nu numai unii il asteapta pregatiti pe Mosul, care au si primit cadoul cel mare cu 5 camere si multa bucurie in familie. Noi, insa, ne pregatim sa o uschim la tara unde, din pacate, s-a si topit zapada, insa, cu siguranta il vom asteptam pe Mosul langa soba, nu de alta, dar tre sa pazim bradul sa nu ia foc. Pregatiri foarte mari n-am facut, am tinut sa imi aduc amintirile copilariei in casuta noastra asa ca am pregatit o prajitura care nu lipsea niciodata din casa noastra de Craciun. Ne-am echipat bine ca sa nu inghetam pret de 2 scari de bloc si am dat iama in cuptorul si in bucataria soacrei.
Prajitura: Tavalita
Timp de pregatire: cam 2 ore
Grad de dificultate: destul de ridicat pentru cineva care nu a mai executat prajituri de ani de zile
Ajutor de bucatareasa: Dedi si arta lui de a tavali prajitura in ciocolata.
Nu povestesc aici despre cum se prepara prajitura, spun doar ca am incurcat gramajul, am dublat aiurea margarina, am mai scos din faina si din zahar, ca mi se parea ca e prea mult si am asteptat s-o dau in bara festiv si sa intru si in gura soacrei si mai ales a lui Dedi.
Iata si blatul:




Cu frica am bagat tava la cuptorul agresiv al soacrei si am asteptat cele 25 de minute sa treaca; intre timp am baut vin si am facut rugaciuni sa nu se arda, sa aiba gust bun, sa-mi creasca aluatul ca nu cumva sa mi-o iau tocmai acum de sarbatori;



Din fericire in casa mirosea a prajitura comestibila iar sansele de a deveni o iscusita nora in blide cresteau, prajitura insa nu crestea desi mirosea delicios;



Intre timp, Dedi, satul sa spele vase si sa nu participe la actiune, cere sa fie bagat in seama si se ofera sa tavaleasca prajitura in crema de ciocolata si apoi in nuca si dupa cateva minute in care am decis cine ce face, l-am lasat si l-am pozat; cu o precizie de inginer inmuiat bucata de prajitura apoi o tavalea nemilos in nuca rasa;



<


Deloc aspectuoasa dar delicioasa, acesta este cadoul nostru pentru cei care ne vor trece pragul de Sarbatori.
Craciun fericit dragi prieteni!

5 comentarii:

sultana spunea...

ce nora concentrata si serioasa, nu te-am vazut niciodata asa de preocupata :) felicitari, nu arata rau, ma bucur ca ai folosit nuca adevarata si nu surogat de nuca de cocos!

delia spunea...

nuca rullz:), nora rullz:). sarumana, e o onoare sa primesc complimente de la tine; astept reteta cu tiramisu, nu te-am uitat.

Pescarusu spunea...

sunt la "punctul de control" si-mi ploua in gura, mie care nu ma omor dupa dulciuri. Am si eu cuptor dc va ajuta pe viitor :)
Soacra te-a pus in dificultate? cu: era mai bine sa... aici trbuie sa...crede-ma ca risti sa ...pune si putin....

delia spunea...

n-a zis ca nu era acasa insa farfuria cu prajituri era pt ei; insa l-am avut pe cap pe Dedi care se intreba dc eok sa pun si aia, si aia, si aia:))!iti pastrez cateva prajituri pt dupa craciun ca poate ne vedem, sau mai fac alta.
gata cu munca? ati intrat in conced si voi?

Pescarusu spunea...

Ce concediu domne, sunt pe metereze la punctu de control, sa punem economia pe butuci.
Pai, prajitura sa fie atunci!