miercuri, 11 februarie 2009

Luxul meu

Imi intreb mereu candidatii la ce loc de munca viseaza, cum ar trebui sa arate si cum ar trai ei intr-o lume ideala. Cu unii imi iese jocul, cu altii nu, pentru ca se limiteaza prea mult la lucruri materiale. Sau unii nu stiu sa viseze.
Si apoi ma gandesc la mine si la luxul de a visa la un loc de munca perfect, cu colegi amuzanti si relaxati, cu sef cu cercel in ureche si pranzuri pe terasa blocului. Sa stam la serviciu numai 5 ore in care sa lucram intens, iar celelalte 3 sa le petrecem la cafenele. Sa scriu si cu creionul pe agenda, nu numai in outlook sau in word. Sa radem, sa barfim, sa fim relaxati dar eficienti. Sa ne justificam salariul.
Luxul, in general, pentru mine inseamna sa ma pot trezi dimineata numai dupa ora 8 jumate, sa beau cafea si sa stau pe fotoliu 10 minute pana ma dezmeticesc, fara sa alerg ca o nebuna sa prind liftul; sa pot dormi noaptea linistita, fara sa aud zgomote infricosatoare de la vecini; sa am week-enduri lancezite si fara progam prestabilit dar in care sa fac multe si sa vad lume multa si draga; sa gatesc micul dejun pentru 2, in doar 5 minute dar sa mananc numai bunatati; sa ies in parc cu prietenul meu, fara sa alerg, sa asud, sa ma stresez ca trebuie sa fac miscare ca sa slabesc; sa merg duminica la picnic si seara la teatru; sa ma culc devreme ca sa ma pot trezi odihnita.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Luxul meu ar insemna un job de la 10 pana pe la 4, la care sa pot merge cu bicicleta. Pe drumul spre casa sa ma opresc la un ceai si la cumparat de carti. Sa imi ajunga 24h pentru tot ce vreau sa fac. Si sa fie primavara mereu :D

delia spunea...

ce frumos! apai tu esti sportiva, dc ai si bicla:). cu cartile si cedaiul sunt si eu de acord, as fi scris o gramada dar m-am gandit sa ma limitez la nevoile primare:).

Anonim spunea...

ce idee misto, deci hai sa visam!
luxul meu ar hi cam asea:
sa lucrez la DESIGN la reno, sa ma pot duce cu blugii rupti sau in panataloni 3 sferturi vara (pe bicicleta). sa lucrez de la 9 la 16, sa iau pranzul la o terasa in centru, sa nu mai trec prin Pipera niciodata, iar de la 4 dupa amiaza....sa am timp de poze multe si frumoase, iar in week-end cu famiglia (si cu copii) la pietrosita...la iarba verde-verde-verde-verde si joaca si ursus.


am mers prea departe :)

delia spunea...

tu te-ai proiectat mult in viitor. eu vorbeam de luxul de acum:). ideea cu week-endul in familie se face!

Irina spunea...

Luxul meu...ar fi sa dorm pana la 9 sa ma duc la un servici unde oamenii zambesc si nu tipa, sa plec la 4,si neaparat sa fie bine platit ca sa pot sa imi iau sotul de o aripa si sa plecam in plimbari prin lume...sau macar pana la Paris:)