joi, 12 februarie 2009

Luxul de a dormi, partea 2

Bai sa fie, cum de mi-am permis ieri sa scriu despre luxul meu? De fapt, cum de imi permit sa cer nopti linistite, fara petreceri, zgomote, strigate, muzici, tranteli in podele? Pesemne asta s-au gandit vecinii nostri de la 6 sau 7, dupa ce au citit postul de ieri. Altfel nu-mi explic cum de au fost atat de galagiosi TOATA noaptea?
E drept ca si noi eram adunati dupa drumuri bahice, fiecare cu prietenii lui proprii si la barfe despre celalalt, ca eu m-am trezit cam traziu de dimineata cam mahmura, dupa ce el s-a trezit la 5 ca plece la Pitesti. E drept ca eram varza de oboseala cand m-am asezat in pat si poate ca mi s-o fi parut. Dar nu inteleg. Nu reusesc sa inteleg cum nu au unii somn linistit si nu-i lasa nici pe ceilalti. Cum nu inteleg de ce e saptamanal rost de petrecanie.
Ok, mi-am zis, cand Dedi si-a dat cu presupusul saptaman trecuta, pe la 4 dimineata, ca cei de sus or avea priveghi, si ca tre sa se distreze si ei cumva. Ok zic si azi noapte, cand la fel, se trezeste din somnul bahic, murmura ceva de genul: iar o taie pe nevasta-sa. Ok, pot sa mai inteleg porniri izolate de acest gen. Insa rabdarea-mi se trasnforma incet-incet in minte de criminal.
A venit si solutia lui Dedi, soptita iar in miez de noapte: sa urcam la usa la ei si sa ne prefacem ca suntem vanzatori ambulanti, de covoare, cartofi, de ce-o fi, numa sa le vedem moacele si apoi sa confectionam papusi din carpe pe care eu, la ceas de seara, sa le impung cu mare aplomb.
In timp ce imi pierdusem un dop de ureche printre perne, am avut ideea de a le lasa vecinilor nostri un "cadou" taman pe pres. Nu stiu, ceva care sa miroase tare, sa fie moale de preferinta si care sa intre pana in maduva tocurilor sau a talpilor de bocanci cu care se plimba prin casa. Si nu e doar o idee.

Un comentariu:

Cristi spunea...

In loc de traditionalul "dinte pantru dinte" voua vi se potriveste "duhoare pentru galagie" :)