luni, 2 februarie 2009

Blogosfera feminina: Revistele feminine prostesc or ba?

Sunt intr-o stare de nervozitate continua de vreo saptamana, se anunta schimbari si decizii, iar ca o balanta veritabila ce sunt, urasc sa iau decizii. Asa ca incerc sa pasez mingea cat oi mai putea. Pe fondul asta nervos, imi umplu capul si timpul cu chestii care sa ma distraga: o alergie dermato deloc estetica, ceaiuri si regim alimentar nerespectate, vizite duminica, invartit in casa si citit numai prostii. Tot pe acest fond, mi-am adus aminte de concursul de pe Hot City, care vine cu o noua provocare pe tema "Revistele pentru femei prostesc"?. La fel, ma puteti vota, daca postul de mai jos vi se pare interesant. Hmmm...

De pe vremea lecturilor scolare suplimentare, mi-am aruncat ochii si peste revistele mamei. Vechi, ponosite si alb negrru, asa cum erau ele, imi captau atentia de fiecare data. Din aceste "fituici" am aflat cum sa imi fac masti naturale pentru ten si par, desi nu depaseam varsta de 12 ani. Tot atunci eram "conectata" la moda vremii, la tendintele "actuale", la posta redactiei, la interviurile cu marile actite ale teatrului romanesc. Trocul era cam asa: dupa fiecare lectura pentru scoala, rezumata in fata parintilor, aveam voie sa iau revista mamei la puricat, numai in week-enduri si doar dupa ce imi faceam lectiile. Rezonabil.
In timp au aparut si revistele "glossy", pe care ajunsesem sa le merit deja, gratie buletinului si anilor de liceu absolviti cu note onorabile. Si uite asa, cresteam si ma transformam intr-o domnisorica de la pension, care citea romane si carti obligatorii, dar care avea "scoala vietii de femeie" din reviste.
In facultate insa, lucrurile s-au mai asezat si devenisem deja consumator avizat. Stiam ce cumpar, ce vreau sa citesc si unde sunt paginile despre "Love and sex". In vraful de reviste Dilematice, 22-iste sau Observatoare culturaliste, se gaseau intotdeauna Cosmopolitanistele, Unicele, Elle-le sau Tango-urile anilor de studentie.
Niciodata nu m-am lipsit de ele dar nici nu mi-au prisosit. Stiam sa citesc printre randuri sau chiar sa privesc rezultatele testelor in fata. Cred si acum, cand am devenit cititoare exclusiva de doar 2 titluri de reviste femeinine, ca nu m-au prostit, ci din contra, mi-au oferit o viziune a unor lucruri fara de care o femeie nu se descurca in viata.
Revistele pentru femeie sunt, daca vreti, un compagnion placut si relaxant in orice calatorie. Iti inteleg alegerile!

3 comentarii:

Anonim spunea...

u have my vote:)

Delia spunea...

multumesc, dar cred ca trebuie votat pe pagina lor de comentarii. am pus sus link.

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!