miercuri, 19 februarie 2014

Gradinita, rana noastra cea de toate zilele

Se pare ca o dam din nou in bara cu gradinita, Luca este din nou pornit sa nu mai mearga. Dupa 4 zile de mers, saptamana trecuta, cand a stat cam 2 ore juma, dupa care plangea de mama focului, ma sunau si ma duceam sa il iau, luni am incercat din nou. Era inca racit, dar parea ca isi revenise dupa 3 zile de febra si tuse, si am zis sa reincercam luni dimineata. Semnalele nu erau deloc bune: nu vreaaauuuu deloccc la gradiiii! Pe toate tonurile, pe toate vocile. Eu, insist, hai pana acolo, facem o plimbare. El, de gura mea, hai, numai ca nu raman.
Ce-a urmat: nu a vrut deloc sa intre in clasa fara mine, am stat lipita de el 30 minute aiurea, nu a fost deloc interesat de ce se intampla acolo, de niciun joc, de niciun copil, de nicio educatoare. Nimic. Eu ma incapatanam, las ca poate vrea. Dupa accese de plans ca nu mai vrea niciodata sa intre in cladire, decid sa mergem acasa. Si de luni avem parte de crize, crizute, crizoaieee, cele pe care nu le-am avut deloc saptamana trecuta, si care ne seaca pe toti de energie. Plus, raceala care s-a accentuat, de la gradinita, din nou ( jumate din copii erau virusati in clasa, jumate virusati acasa).
Suntem din nou epuizati, insa saptamana asta facem pauza de gradinita. Mai vedem de luni incolo, dc ne tine:(.
Cu siguranta, va continua...

11 comentarii:

AlinaD spunea...

Nu poti sta cu el in clasa pentru inceput? Pana se obisnuieste cu colegii, educatoarele, locul ...

Vio spunea...

Hop si eu cu alta intrebare: doamnele alea care stau cu ei acolo, educatoarele, nu au si ele o metoda sa-l atraga...sa faca ceva care sa-i faca placere copilului? Nu stiu, zic si eu..caci ma gandesc ca daca ar avea ceva care sa-l atraga acolo, de preferat ceva ce nu puteti face voi cu el-acasa..poate ar vrea sa stea?
Caci inteleg ca de stat cu el ai stat deja saptamana trecuta, deci asta nu prea are efect...

Pe de alta parte am o prietena care-a stat cu baiatul vreo 3 sapt, el parea ca s-a obisnuit cu locul, dar in prima zi in care l-a lasat singur da-i urlete si jale. Drept e ca ea nu s-a dus sa-l ia..statea si musca din pereti pe hol (mama, nu copilul!:P), dar n-a cedat. Eu nu stiu daca as putea face asta...dar, anh, la ei a functionat. Acum pustiul are 3 sapt de gradi, iar de doua sapt se cere el dimineata acolo..:)
O norocoasa, cred...

Va tin pumnii...si va doresc muulta sanatate! :)

Vio spunea...

Inca ceva: el spune de ce nu vrea la gradi? Spune ce nu-i place? Copiii? Educatoarea? Jucariile? Lumina? something...??

(nu ma prind daca la varsta lui comunica deja astfel de chestii...)

Delia spunea...

Vio: el vorbeste si isi exprima toate fricile, mai bine decat mine. De ex, dupa prima zi a zis: sa nu cumva sa ma abandonezi. Il intreb de ce zice asta? Pentru ca doamnele mi-au zis ca o sa ma abandonezi daca o sa mai plang dupa tine.
Asa ca, cred ca de aici i se trage, ele mi-au confirmat ca nu e adevarat, ca bla, bla:((. De atunci, plange, urla, nu ma lasa sa plec nicaieri fara sa se asigure ca nu il abandonez. Deci, il cam inteleg de ce nu mai vrea:(

Vio spunea...

Pai...femeia aia de se cheama educatoare are creieri in capul ala???!!!!?
Acum, pe bune, taman omul care ar trebui sa stie cum sa-l ia..cum sa-l ajute sa depaseasca faza asta..ii spune ca o sa-l abandonezi!!??
Cool:(
Da, chiar e de inteles ca nu mai vrea! Cu una care zice asa ceva..nici eu, ca adult, nu m-as lasa ...

Oana spunea...

Schimbati gradinita!Cum sa-i spuna copilului asa ceva?E clar ca Luca nu vrea sa mearga.Chiar daca educatoarea nu a recunoscut, eu il cred pe copil, ei nu stiu sa minta.Eu am un baietel de varsta lui Luca care merge la gradi de exact un an.Nu a prea plans dimineata dar cand ajungea acasa tot intr-o criza era, nu ne puteam intelege.Timp de doua sapatamani ii repetam aproape obsesiv ca mami il iubeste tare tare ca la gradi se joaca cu copii, papa , doarme si cand se trezeste vine mami.Dupa 2 sapatamani a inceput sa-si repete el singur care era programul si de atunci nu mai avem nici o problema.Ne-au ajutat si doamnele de la gradi care ii povesteau si ele cum o sa decurga ziua, cum il vedeau suparat il luau in brate si povesteau cu el, il atrageau la tot felul de jocuri ii distrageu atentia putin de la dorul de mami.Noi am avut noroc ca erau putuni in grupa(vreo 5)si putau sa-i acorde mai multa atentie.Eu cred ca conteaza foarte mult educatoarele.Baietelul meu este tare mamos, dar in ele vede un fel de mama 2,e tare atasat de ele.
Bafta in continuare, oricare ar fi alegerea voastra si multa sanatate.

Anonim spunea...

Buna, nu stiu daca se aplica si la Luca, dar al meu facea la fel la prima gradinita la care l-am dus. Acum, unde este, nu am avut probleme cu el, l-am vazut reticent la o educatoare dar aceea a plecat si acum imi zice el pa si pleaca singur spre sala de clasa.
Asa ca... poate are motive intemeite pentru comportamentul lui.
O mama de baiat.

Delia spunea...

Multumim mult pentru idei si feedback-uri, mai incercam sapt asta, o sa urmaresc toate semnalele si vom lua o decizie pentru martie. Eu simt ca nu e f ok nici gradinita, la Mariposa anul trecut era mult mai misto si calda atmosfera, numai ca nu mai vrea el acolo:).

AlinaD spunea...

Poate intre doua "rele" alege raul cel mai mic si vrea la gradinita de anul trecut :))

P.S. Clar eu m-am ramolit, nu mai tineam minte de unde auzisem cuvinte frumoase despre Mariposa. Noi acolo suntem acum :)

Delia spunea...

:) ce fain, Alina! cum e? ne gandim sa ne intoarcem, da, dar acu facem o pauza, nu cred ca e intelept. luam o bona 3 zile si gata:)

AlinaD spunea...

e super, nu aveam mari sperante cand am inceput (prin octombrie, anul trecut). Andrei nu ramasese niciodata fara mine in alta parte (exceptand bunicii, dar nici acolo prea des). Acum sta doar la programul scurt, dar merge de drag. ieri a fost gradinita inchisa si m-a intrebat cred ca de 100 de ori de ce nu mergem sa o deschidem :)

Da, cred ca aveti nevoie de un pic de pauza ca sa fie relaxat ..