joi, 29 octombrie 2009

Noi, 2 personaje, la Veliko








Noi peripetii fotografice de la Veliko imi parvin si nu rezist sa nu le public. De vizionat cu lamaie la indemana.

luni, 26 octombrie 2009

Ne-am targuit

La talciocul de duminica, de la Verde Cafe. A iesit asa cum ma asteptam: cu vreme buna de stat in curte, cu atmosfera prietenoasa, cu lucruri targuite si trocuite. Multumiri celor implicati si care au participant.Dar ce tot zic eu aici, ia sa vedem cum a fost:






marți, 20 octombrie 2009

27 la Veliko








M-am aniversat de 27 de ani la 3 ore distanta de Bucuresti, la Veliko Tarnovo. Unde a fost frig umed. Cam atat imi aduc aminte acum, desi aveam in minte o poveste plina de peripetii si chestii vazute, insa numai frigul mi-a ramas in oase. Mai bine las pozele sa vorbeasca, care sunt trsite si intunecate, dar daca ma gandesc bine, ne-am simtit f bine, a fost o veselie de numa, nu stiu de ce, insa numa io nu am reiesit vesela. O fi de la oras? Medieval dar daramat? Vechi si traditional insa sarac?
Sa-mi traiesc mie si viitoarei noastre familii micute, sa fim sanatosi, ca la anul avem de dantuit la nunta. Si sa-mi traisca si parintii, ca a fost si ziua lor, nu?

luni, 12 octombrie 2009

Avem "Talciocul urban"



Avem echipa: Delia, Iulia si Ramona
Avem locatie: Verde Cafe
Avem data: 25 octombrie, duminica, de la 11
Avem suma de participare a negustorilor pentru : Fundatia Doggy-Dog si Copacul de hartie
Avem: ceai, limonada, prajituri facute in casa de Eliza si mult chef de palavre si targuiala
Avem un art director caruia ii multumim: Dedi Grigoroiu

Avem nevoie de: prieteni care sa se inscrie ca si negustori; de lucruri frumoase si folositoare, dar care au fost uitate in dulapuri; vreme buna!

Va asteptam, intrarea este libera dar nu va sfiiti sa veniti cu lucrusoare pentru troc!

miercuri, 7 octombrie 2009

Lista de nunta si sfaturi frantuzesti

Cred ca in curand ma voi transforma in critic de nunti, inevitabil ajung aici. Se pun la socoteala anii de mers la nunti, cititul de reviste de specialitate si mai nou site-urile si blog-urile de gen. Nu m-am maritat pana acum, deci nu stiu cum se face, insa in mod clar stiu cum ar trebui sa arate. O nunta, zic. Macar partea masculina a nuntii noastre e mai cu capul cu umeri si zice sa fim mai rezonabili, sa vedem cum o iesi a noastra.
Tot citind literatura de specialitate frantuzeaza dau de un articol f interesant.
Planificarea nuntii cu 6 luni inainte, cinezsi ce tre sa faca fiecare parte, adica mirii. O sa adaptez mai jos lista "obligatorie" a unei nunti frantuzesti, pe roluri si interese:).
Artcolul se cheama mecantil, nu-i asa, "Le partage des frais/des taches" (impartitul banilor/al sarcinilor de lucru:))

mireasa si familia dumneaiei:
- se ocupa de anuntul logodnei
- de deocratiuni
-fotograf, cameraman
- dj, orchestra:))
- parcarea masinilor
- corist:))
- rochie de mireasa si accesorii
- tinuta cortejului:)
- cadouri pt invitati
- plata mesei/receptie

mirele si familia dansului
- inelul de logodna si verighetele
- buchetul miresei si ale copiilor de mingi:)
- tinuta mirelui si plata cazarii invitatilor
- luna de miere
- plicurile:))
- plata mesei, impartita cu familia miresei

ok! Astia nu-s sanatosi, au reguli mostenite de la Napoleon, insa tragem linie si ne dam seama ca mai avem 6 luni si ca nu am respectat nicio regula, pt ca parintii nostri is scosi din schema banilor. s-o facem ca la romani cu sarmale in par si pe farfurie sau ca la frantuji? mie partea cu plata lunii de miere imi place, dar sa les io plaja:)

luni, 5 octombrie 2009

joi, 1 octombrie 2009

Nunta, numele si pregatirile

In cazul meu, pregatirile de nunta sunt de fapt grijile care tin de rochie, decoratiuni, locatie si invitatii care trebuie clar sedati astfel incat toata lumea sa zambeasca. La mine la nunta toata lumea zambeste, ati inteles?
Si prin postul asta cred ca raspund multor intrebari primite in legatura cu nunta. Ce ati mai facut cu nunta? NIMIC. In afara de locatie, care nu e oficial a noastra, ci doar intr-un caiet, in afara de data si de nasi, nu avem nimic. Nu rochie, nu verighete, nu invitatii, nu biserica, nu detalii. Insa avem asa un chef sa facem nunta asta, incat sigur se vor rezolva toate de la sine. E mai bine asa, decat sa intru in priza, pentru ca, dupa cum ma cunosc, am mari sanse sa ma transform intr-o Bridezilla. Dar intr-una care nu tipa, ci care va plange la biserica, la masa, la dans, la taiat tort si care intre timp va avea grija sa isi streseze invitatii cu intrebari de genul" va simtiti bine? de ce nu dansati? nu va place mancareaaaaaa?", si da-i si plangi de nervi.
Ma bazez clar pe bratul de fier la viitorului meu sot care ma va pune la punct sau pe pastilele de relaxare, date de maica-mea sau chiar de soacra. Solutii sunt.
Singurele certitudini cu aceasta nunta se leaga de faptul ca totul se va transforma intr-o casnicie, si nu intr-o nunta si atat, si ca imi voi schimba numele in Delia Grigoroiu.
Nu m-am gandit deloc la acest aspect al numelui pana cand m-a intrebat o prietena cum ma voi numi DUPA, dar pentru ca nu sunt vreo vedeta mi se pare normal sa ma marit pana la capat si sa ma transform intr-o doamna. Doamna Delia Grigoroiu.
Au mai ramas: 202 zile, dar cine mai numara?